logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sweet! Yotam Ottolenghi

Mijn eerste kennismaking met dit culinaire wonder was middels zijn eerste boek, Ottolenghi. Zijn bijzondere combinatie tussen de oosterse en de westerse keuken maakkte zeker indruk op me, en vroeg gewoon om meer van deze bijzondere kok. En dat kan. Met het boek Sweet heb ik een geheel ander kookboek in handen, wat helemaal draait om de zoete keuken van taart, gebak, nagerechten en lekkernijen. Om je vingers bij af te likken!

Zoeter dan zoet

Je ziet het al aan de kaft van het boek:de recepten van Sweet zijn zoeter dan zoet. In dit boek laat Yotan Ottolenghi een relatief onbekende kant van zichzelf zien. Een stukje uit zijn verleden, want de volleerde kok en inspirrator voor zoveel mensen is ooit begonnen… in een patisserie! hoe gaaf is dat? Naar eigen zeggen heeft hij daar de eerste paar weken vooral eiwitten stijfgeklopt, omdat die vaardigheid nog steeds een heel moeilijke is om onder de knie te krijgenn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een flink aantal van zijn gerechten bestaan uit onder andere dat eiwit. Denk aan meringues, waar de patisserie zo beroemd om is, maar ook luchtig biscuitgebak komt ruim aan bod.

Geheimen van de smid

In het kookboek Sweet van Yotan Ottolenghi kom je niet alleen maar recepten tegen, hoewel die erg goed en relatief toegankelijk zijn. Nee, er is veel meer dan dat. Yotan vertelt je namelijk ook uit eigen ervaring hoe hij de beste resultaten krijgt. Wat hij heeft geprobeerd, wat werkte en wat niet. Een kijkje in het meesterlijke brein van deze kok is een cadeautje, dat je zo maar krijgt als je dit boek openslaat.

Ga direct naar Sweet op BOL.com.


Recensie over Sweet

CooleSuggesties topper

Sweet is een kookboek uit de keuken van Yotan Ottolenghi. Het neemt je mee naar de roots van deze kok, waar hij de geheimen laat zien die hij heeft ontdekt en geleerd. Opvallend is wel dat een aantal recepten uit dit boek toch beduidend anders zijn dan uit zijn eerste boek, Ottolenghi. Kijk maar eens naar het recept voor zijn reuzemerengues, waar in dit boek aanzienlijk meer ingredienten zijn toegevoegd! Desondanks zijn de recepten uit Sweet goed omschreven, prachtig gefotografeerd en stuk voor stuk het uitproberen waard. De verhalen, anekdotes en tips van Ottolenghi maken het boek helemaal af.

Score: 9


Informatie

Sweet,
Fontaine uitgevers, 384 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789059567580. Prijs: 29.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.