logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sweet Foodista, Margaux Maeterlinck en Christophe Declercq

Wat krijg je als twee gedreven en vernieuwende experts bij elkaar zet? Dan gebeuren er heel bijzondere dingen, zoals blijkt uit Sweet Foodista, waarbij Margaux Maeterlinck en Christophe Declercq samen de keuken in verdwenen om hun passie – bakken – met elkaar te delen en elkaars visie met elkaar de mixen. Het resultaat heb ik hier voor me liggen. Sweet Foodista is een boek vol heerlijke en verrassende recepten. Variaties op aloude recepten en nieuwe trends.

Verrassend en origineel

Dit boek staat werkelijk vol met originele en verrassende recepten die je meteen zou willen uitproberen. Wat dacht je van cheesecake madelaines, veganistische meringues, de briljante fronuts (een combinatie tussen friet en donuts) en trappist macarons. Hoe lekker klinken die? En het mooie is: ze zijn helemaal niet zo moeilijk te maken als ze klinken! Toegegeven – niet alle recepten zijn in 1 keer klaar, maar bestaan uit verschillende elementen. Toch zijn de recepten en de bereidingen voor een beetje geoefende bakker goed te maken. Ook de ingrediënten van de recepten zijn algemeen verkrijgbaar.

Lekker bakken

Hoewel de titel Sweet Foodista niet heel erg stoer klinkt, zijn de recepten dat eigenlijk best wel. Lekker eigenwijs, niet zo mierzoet als andere kookboeken plachten te realiseren en met bijzondere ingrediënten. Zo maak je niet alleen lekkere en aantrekkelijke baksels, maar ook nog eens creaties die een stuk gezonder zijn dan hun bekende equivalenten. Meestal dan, he, want het hoeft natuurlijk niet altijd gezond te zijn!


Recensie over Sweet foodista

CooleSuggesties topper

Sweet foodista Margaux is met bakker Christophe de keuken ingedoken en samen hebben ze bijzondere en heerlijke gerechten bekokstooft. De recepten zijn bijzonder en hip, maar niet moeilijk of bewerkelijk om te maken. Jammer is wel dat de recepten soms meerdere pagina’s beslaan, waardoor je weliswaar een sfeervol boek tot resultaat verkrijgt, maar wat is ingeboet op de leesbaarheid en het overzicht. Natuurlijk had ik ook liever wat meer recepten gezien in plaats van de pagina-grote sfeerfoto’s. Die zorgen voor een smakelijke uitstraling, maar het lijkt wel of er soms simpelweg geen keuze gemaakt kon worden.

Score: 9


Informatie

Sweet foodista, Margaux Maeterlinck en Christophe Declercq
Lannoo, 192 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789401446617. Prijs: 24.99 euro.

Ga direct naar Sweet foodista op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.