logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Suske en Wiske en de Zwarte Zwevers

Het was al weer even geleden dat Suske en Wiske zelf eens op een avontuur gingen. Gewoon, omwille van de spanning en suspense. In Suske en Wiske en de Zwarte Zwevers gaan ze duiken naar een oud Spaans schip, dat misschien wel vol zit met schatten en waardevolle bezittingen. Tijdens één van die duiktochten spot Wiske een vreemd wezen. Het zou wel eens een zeemeermin kunnen zijn! Wiske zou Wiske niet zijn als ze op ontdekking zou uitgaan – maar dat had ze beter niet kunnen doen.

Vreemde schepsels

Het onderwaterwezen heet Faya. Ze is een prinses – een dochter van de koning van Humidus, een onderwaterstad die geheel afgesloten ligt van de buitenwereld. Het is voor de inwoners van Humidus ten strengste verboden om zich buiten de stad te begeven. De vrouw van de koning is namelijk neergeschoten door een schipper, en dat is de koning nooit vergeten. De Zwarte Zwevers, zoals je boten van de onderkant zou kunnen benoemen, zijn betiteld tot de grootste vijanden van Humidus. Yoezina, een vriendin van Faya, is al opgesloten omdat ze haar vertrouwen in de mensen had uitgesproken.

Kennismaken

Hoewel Faya niets liever wil dan contact met de buitenwereld, wordt dat door haar vader volledig tegengehouden. Suske, Wiske en Lambik moeten zich dus goed verstoppen in de vreemde stad, waar ze hun ogen uitkijken. Met gevaar voor eigen leven, overigens – en dat van Faya. Al snel ontdekken onze vrienden dat er iets vreemds aan de hand is. Er zijn een paar verraders onder de inwoners, die de koning van de troon willen stoten om zelf de macht over te nemen. Maar hoe maken ze dat de inwoners duidelijk, als die zo bang zijn voor de tweebeners? Suske en Wiske en de Zwarte Zwevers steunt dan ook letterlijk op twee benen…

Conclusie over Suske en Wiske en de Zwarte Zwevers

Een klassiekertje onder de Suske en Wiske-verhalen, dat is zeker. Onze vrienden gaan weer eens ouderwets op pad en ontdekken een verloren gewaande beschaving. Terwijl de twee werelden elkaar aftasten ontdekken ze iets vreselijks: er is een machtsovername gaande. Kunnen ze dat voorkomen? Door: Score: Suske en Wiske en de Zwarte Zwevers krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Suske en Wiske en de Zwarte Zwevers,
Illustrator: Luc Morjaeu Standaard Uitgeverij, 48 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789002263736. Prijs: 5.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.