logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Suske en Wiske en de Raap van Rubens

suske en wiske en de raap van rubens

Een oude man steekt de straat over tegelijkertijd met een bus rechts van hem en wordt overreden … als Jerom er niet was. Hij houdt de bus tegen en daarmee redt hij het leven van de oude man die hen een geschenk geeft.

De volgende dag is Lambik jarig Jerom, Sidonia,Suske en Wiske geven hem het geschenk van de oude man: een oude ketting. De jarige doet hem meteen om dan snijdt hij zich in de rand van een blik het deed heel veel pijn maar er was niks te zien. De ketting heeft genezende krachten.         

De volgende dag is de ketting gestolen, ze gaan naar het museum en daar ziet Lambik zijn ketting op een schilderij. Lambik vraagt Professor Barabas om hem naar het verleden te flitsen maar die weigert dus doet Lambik het die avond zelf.

Daar komt hij in een strijd tussen de vrouw van Rubens en haar wachters en een bende dieven, Lambik twijfelt geen moment en mengt zich in de strijd. Isabella Brant -de vrouw van Peter Paul Rubens- is hem zo dankbaar dat ze hem meeneemt naar hun kasteel. Daar ontmoet Lambik Rubens en mag verven in zijn atelier. Vlak daarna gaat Lambik de strijd met een penseel aan met meneer Jordaens.

Over dit bijzondere stripboek

In de loop der jaren hebben Suske, Wiske, Lambik, Sidonia en Jerom kennisgemaakt met enkele van de grootste en belangrijkste schilders uit de kunstgeschiedenis. In ‘Oude Meesters met Suske en Wiske’ worden die verhalen opnieuw gepubliceerd, aangevuld met een uitgebreid dossier over de kunstenaars in kwestie. Peter Paul Rubens mag de spits afbijten. Kunsthistorica en schrijfster Leen Huet schreef speciaal voor de gelegenheid een portret van de grootmeester van de Antwerpse barok.

Recensie over Suske en Wiske en de Raap van Rubens

Suske en Wiske – wat vind ik er in het algemeen van? Ik vind de serie Suske en Wiske een leuke serie omdat er humor spanning en personen met heel verschillende dingen waar ze goed in zijn. Zo is Jerom sterk, Lambik goed in ruziemaken en Sidonia in de was doen

Door: CooleSuggesties
Score: Suske en Wiske en de Raap van Rubens krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Suske en Wiske en de Raap van Rubens, Willy Vandersteen

Standaard Uitgeverij, 64 pagina’s, paperback.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789002260506. Prijs: 7.99 euro.

Ga direct naar Suske en Wiske en de Raap van Rubens op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.