logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Supernormaal en de Superschurken

Murph Cooper, ook wel Super Normaal genoemd, is met zijn team, de Super Zero’s, opgenomen in de Heldenalliantie. Ze hebben al een paar maanden normale dieven verslagen. Dan krijgt Murph opeens een oproep van Juffrouw Flint. Via een helikopter werd hij naar het hoofd van de Heldenalliantie gebracht. Daar, op de Zeven Zitkrukken, zitten de 7 gevaarlijkste schurken. De ergste van allemaal, De Ekster, wil namelijk praten en over zijn misdaden vertellen.

Superschurken

Het gevaarlijke van De Ekster is echter dat hij superkrachten van anderen kan overnemen. Dat wil je niet hebben natuurlijk! Daarom wordt Murph er op afgestuurd. Hij is Supernormaal en vormt dus geen gevaar voor De Ekster. Maar er is meer. De Ekster heeft namelijk nog een hulpje in de vrije buitenwereld. Zijn hulpje probeert ook om De Ekster vrij te krijgen. Dankzij een gedeelde superkracht kunnen ze met elkaar communiceren.

Flora

Via een omweg probeert De Ekster superkrachten te bemachtigen. Hij stuurt superheldin Flora (die onzichtbaar kan worden, ze heet ook wel Het Blauwe Fantoom) een briefje waarin staat dat Engel nog leeft. Murph en zijn Super Zero’s proberen uit te zoeken wie Engel is. Flora reageert op het briefje en wordt ingepalmd door De Ekster. De Ekster komt vrij!

Op Superschurken jacht

Dat kan natuurlijk niet zo maar gebeuren. Samen met het Legioen van Vergane Begaafdheden (slachtoffers van De Ekster) besluiten Supernormaal en zijn kameraden op pad te gaan om De Ekster te vangen en Engel terug te vinden. Maar zal ze dat wel op tijd lukken?

Ga direct naar Supernormaal en de Superschurken op BOL.com.


Recensie over Supernormaal 2: En de superschurken

Supernormaal en de Superschurken is het tweede boek over Murph Super Normaal Cooper. Het is een spannend superheldenverhaal waarbij de grootste held geen superkrachten heeft. Het is dan ook een heel spannend en bijzonder boek. Het is vlot geschreven, maar bevat wel een aantal minder toegankelijke en minder vaak gebruikte woorden. Sommige delen van het verhaal zijn in een subtiel ander lettertype gedrukt, zodat het wat meer aandacht krijgt. Door het boek heen staan zwart-wit illustraties die het verhaal mooi ondersteunen.

Score: 8


Informatie

Supernormaal en de superschurken,
Illustrator: Chris Smith
Uitgever: Moon uitgevers, 400 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789048844487. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!