Boek recensie: Super Normaal, Chris Smith en Greg James

super normaalMurph is inmiddels voor de 5de keer verhuisd. Hierdoor kan hij niet echt vrienden maken en is hij het buitenbeentje van de hele klas. De moeder van Murph wordt steeds ontslagen op haar werk. Ze moet steeds nieuw werk zoeken en dat is vaak in een ander deel van Nederland. Dus moeten ze steeds verhuizen. Eerst hadden ze een mooi oud huis met een fijne tuin met veel verstopplekjes. Dat vond Murph erg leuk. Maar nu hebben ze een modern huis en dat past niet zo bij Murph.

Superkrachten op school

Doordat ze iedere keer verhuizen moet Murphs moeder steeds een nieuwe school voor Murph zoeken. Maar dat gaat niet altijd even makkelijk, omdat heel veel scholen al vol zitten. Er is toch een school ‘De School’ die Murph wel aanneemt door de opmerking van Murphs moeder: ‘Hij zal voor u vliegen!’. Het blijkt een school voor superkrachten te zijn. Maar daar hoort Murph helemaal niet thuis, maar de directeur dacht dat Murph kon vliegen door de opmerking van Murphs moeder. Murph is dus weer een buitenbeentje op school.

Nutteloze helden

Toch weet Murph vrienden te maken: Hilda (zij kan minipaardjes oproepen), Billy (hij kan dingen en zichzelf laten opzwellen), Nellie (ze kan het laten donderen), Mary (zij kan vliegen als ze een paraplu vast heeft). Er is een slechterik in de stad en die overmeesterd de school en neemt alle leerlingen en leraren mee naar het bedrijf Ribbons Robotica. Alleen Murph en zijn 4 vrienden zijn niet gevangen genomen. Met zijn vijven en met twee mysterieuze helpers gaan ze de rest van de leerlingen bevrijden.

Recensie over Super Normaal

Het was een spannend boek en ik houd van science fiction boeken. Sommige superkrachten waren ook best nutteloos maar ik moest er wel om lachen. Dus het was ook zeker grappig hier en daar.

Door: Score: Super Normaal krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Super Normaal,
Illustrator: Greg James

Moon uitgevers, 365 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789048844463. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Super Normaal op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

2 reacties op “Boek recensie: Super Normaal, Chris Smith en Greg James”

  1. Bab avatar
    Bab

    TE GEK omg dit is leuk

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.