logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Stephen Hawking, ABC van een genie, Martijn van Calmthout en Govert Schilling

Stephen Hawking ABC van een genieDit jaar is de briljante geest Stephen Hawking overleden. Misschien ken je hem wel als de geniale wetenschapper die in een rolstoel zat en via een computer sprak, misschien ken je hem ook wel van de kinderboeken. Samen met zijn dochter Lucy Hawking schreef hij namelijk een reeks kinderboeken die zich in de ruimte afspeelden. Wil je echter meer weten over deze man, dan is het ABC van een genie echt een goed begin.

Stephen Hawking van a tot z

Je kunt veel dingen over dit boekje vertellen, maar het is letterlijk Stephen Hawking van A tot Z! De wetenschapsjournalisten Martijn van Calmthout en Govert Schilling bespreken echt alle aspecten van Stephen Hawking, simpelweg door het alfabet door te lopen. Geloof me: daar zitten heel wat termen tussen waar normale mensen nog nooit van gehoord hebben. Tenminste… weet jij waar het over gaat als je Entropie, DAMTP of Hawkingstraling hoort? Natuurlijk worden al die termen netjes en goed aan je uitgelegd. Naast die bizarre termen zitten er ook woorden in die heel logisch zijn, zoals God, Lucy, Tijd, Universum en Multiversum. Benieuwd wat die woorden te maken hebben met Stephen Hawking? Dat lees je in dit boekje!

Onderzoek en overzicht

Als er iets is waar de beide schrijvers in geslaagd zijn, is het wel om een goed beeld te schetsen van de veelzijdigheid van de ideeën en theorieën van Stephen Hawking. Al van jongs af aan heeft hij het gepresteerd om het ene vernieuwende idee na het andere te lanceren. Ideeën die de wetenschap meerdere keren echt heeft vernieuwd en wakkergeschud. Dat is toch een prestatie van iemand die door ALS aan een rolstoel is gekluisterd, nietwaar?

Conclusie over Stephen Hawking – ABC van een genie

Stephen Hawking (I942-20I8) was de beroemdste wetenschapper ter wereld. Een meesterbrein in een volledig verlamd lichaam, die communiceerde via een spraakcomputer. Hawking hield zich bezig met de meest fascinerende onderwerpen uit de natuurkunde: de oerknal, zwarte gaten, en de ware aard van ruimte en tijd

Door: Score: Stephen Hawking – ABC van een genie krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Stephen Hawking, ABC van een genie,
Fontaine uitgevers, 96 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789059568730. Prijs: 9.99 euro.

Ga direct naar Stephen Hawking, ABC van een genie op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.