logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Star Wars voor Beginners

Star Wars is bezig met een enorme opmars. Dankzij Walt Disney zijn er weer een flink aantal nieuwe films verschenen binnen deze serie, die een nieuw en jong publiek aanspreken. Maar vergis je niet: het verhaal is natuurlijk al veel ouder en loopt langer door dan je ouders oud zijn. De eerste Star Wars film komt zelfs uit 1977! In totaal zijn er inmiddels 9 films over het verhaal gemaakt, die allemaal afspelen in een vreemd universum vol rare wezens, planeten en voertuigen. Ik snap dus heel goed als je het af en toe niet meer helemaal weet wie er nu met wie bevriend is, welke vliegtuigen er allemaal rondvliegen en hoe de familiebanden binnen de familie Skywalker nu allemaal lopen. Het lijkt soms net GTST! Voor al die mensen is er Star wars voor beginners: zodat alle neuzen weer de goede kant op wijzen.

Van voor tot achter

Als je het boek oppakt, wordt je al aangekeken door een aantal van de beroemdste en belangrijkste personages, heel mooi uitgevoerd in een lijntekening die als een soort glanzende vernislaag op de kaft liggen. Dat is al een stoer begin! Het boek zelf is ingedeeld op een wel heel bijzondere manier: op de manier waarop de films zijn verschenen. Na een uitleg over alle verschillende groeperingen, voertuigen, lichtzwaarden, Jedi en Sith hebben de schrijvers een volgorde bedacht waarop je de films zou moeten kijken. En dat kan op een aantal verschillende manieren. In 1977 zijn de filmmakers namelijk een stuk verderop in het verhaal ingestapt. Ze zijn dus begonnen met de vierde film! Daarna kwamen Star Wars V en VI, met pas vanaf 1999 de delen I, II en III. En een paar jaar geleden is Disney begonnen met het maken van VII, VIII en Rogue One (die niet in de nummering wordt meegenomen)!

Filmbeelden

Wat het boek Star Wars voor beginners zo geweldig maakt, is het feit dat ze ruim gebruik maken van verschillende filmbeelden. Je ziet paginagroot, of soms zelfs over twee pagina’s, foto’s uit de films. Zo komen ze niet alleen echt tot leven, maar zie je ook hoe de technieken zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Dankzij nieuwe computertechnieken zien de nieuwe films er namelijk toch echt een stuk gaver en cooler uit dan de films uit 1977, maar het verhaal is en blijft onovertroffen. Vol mysteries, open eindjes en raadselachtige gebeurtenissen die nog verteld kunnen worden.

Conclusie over Star Wars voor beginners

Ben je fan van Star Wars maar weet je niet zo goed hoe het allemaal in elkaar steekt? Dan is Star Wars voor beginners het ultieme boek. Hierin wordt alles aan je uitgelegd, van de lichte tot de donkere zijde en alle tinten grijs daar tussenin. Het boek is mooi vormgegeven, met duidelijke teksten en gave foto’s uit de films. Het boek zit ook vol scherpe grappen, hoewel die soms een tikje té scherp zijn naar mijn smaak. Minpuntje is wel dat het boek te kort stil staat bij Star Wars VIII, The Last Jedi. Ondanks dat is het een superboek om tehebben, voor alle Star Wars fans is het een aanwinst voor de verzameling! 

Door:
Score: Star Wars voor beginners krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Star Wars voor beginners,
Meis en Maas, 199 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789030503521. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Star Wars voor beginners op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.