logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Stap voor stap dieren leren tekenen, Christopher Hart

Stap voor stap - Dieren leren tekenenOnder beginnend tekenaars is Christopher Hart echt een geweldig grote naam. Hij heeft inmiddels een flink aantal boeken op zijn naam staan waarbij jonge en beginnende kunstenaars kun technieken kunnen verbeteren en meer leren over de dingen die ze graag willen tekenen. In het boek Stap voor stap dieren leren tekenen gaat dat natuurlijk over … dieren. Die dieren in dit boek zijn een mis tussen realistisch en cartoonesk: het zijn duidelijke lijntekeningen van dieren, die in verhouding zijn gemaakt. Een coole manier om dieren te tekenen! En natuurlijk kun je die lijntekeningen inkleuren, dat spreekt voor zich.

Sneltrein

Wat wel opvalt aan het boek Stap voor stap dieren leren tekenen is dat Christopher Hart er in een redelijke sneltreinvaart doorheen gaat. De stappenplannen van de tekenaar waren al niet heel erg uitgebreid, maar het grootste aantal stappen dat je in dit boek aantreft is vier. Vier stappen om een gevaarlijke leeuw of een grommende beer te kunnen tekenen! Dat is niet zo heel erg veel. Je kunt dus wel aannemen dat je een subtiele basiskennis nodig hebt met tekenen en je met dit boek je skills naar een volgend niveau wil brengen. De stijl van dit boek is wel stoer: het zijn duidelijke tekeningen die goed laten zien wat je wil uitbeelden. Harde, stevige lijnen, beginnend met een paar eenvoudige basisvormen.

Conclusie over Stap voor stap dieren leren tekenen

De boeken van Christopher Hart zijn en blijven leerzaam en praktisch van aard. Hoewel de stappenplannen wat kort zijn, zul je zeker genoeg opsteken van Stap voor stap dieren leren tekenen. In het begin van het boek krijg je wat uitleg over de skeletbouw van dieren en in welke fronten ze overeenkomen. Als je eenmaal begrijpt hoe de dieren in elkaar steken kun je ze ook beter leren begrijpen. Daarnaast krijg je uitleg over het perspectief en de loophouding van dieren – twee heel belangrijke elementen, want telkens een stilstaand dier van de zijkant tekenen wordt natuurlijk een beetje saai.

Door:
Score: Stap voor stap dieren leren tekenen krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Stap voor stap dieren leren tekenen,
Illustrator: Christopher Hart
Deltas, 64 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789044749359. Prijs: 12.50 euro.

Ga direct naar Stap voor stap dieren leren tekenen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.