logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Speel! Nathalie de Martelaere

Het is altijd leuk om te zien hoe andere bloggers met hun doelgroep omgaan. Nathalie De Martelaere blogt voor unicornsandfairytales.be en schrijft over allerlei manieren om creatief om te gaan met de wereld om je heen. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk, ingewikkeld of imposant te gebeuren. Vaak zijn het de kleine dingen die het hem doen, zoals ook wij keer op keer ontdekken. Op haar blog komen tienduizenden ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden om leuke tips op te doen. Een flink aantal daarvan vind je gebundeld in het boek Speel!, waarin Nathalie ouders en opvoeders oproept om kinderen vooral te laten spelen – in alle denkbare manieren.

Fantasie gebruiken

Volgens Nathalie hoef je geen creatieve duizendpoot te zijn om kinderen te entertainen – ze hebben zelf meer dan genoeg fantasie. Ken je dat principe dat je een kind een cadeautje geeft, en dat het lint of het inpakpapier zelf interessanter lijkt dan het cadeau? Dat is wat fantasie met kinderen doet. En dat moet je ook vooral laten gebeuren, want fantaseren is ontzettend belangrijk! Je moet het soms alleen even een zetje geven, omdat de wereld om ons heen steeds meer is ingericht op kant-en-klare oplossingen met games, filmpjes en tutorials. Zo moet het, en niet anders.

Handleiding om te spelen

Speel! is een handleiding voor ouders om hun kinderen aan te zetten tot spelen. Nathalie vertelt over het belang van spelen en fantaseren, om te ontdekken en de wereld om hen heen te verkennen. En dat is ook voor ouders soms een opgave. Want al die vieze kleren, geschaafde knieën… wat moet je daarmee aan… en is dat wel normaal? Speel! Duikt in op het ontdekken van de zintuigen met knutselprojecten, proefjes en experimenten. Daarvoor hoef je meestal de deur niet eens in huis, want de meeste dingen doe je met dingen die al in en om je huis rondzwerven.


Ga direct naar Speel! op BOL.com.

Recensie over Speel!

Wil jij je kinderen een vrije toekomst geven met genoeg leerzame momenten (zonder dat ze dat doorhebben)? Dan is het boekje Speel jou op het lijf geschreven. Nathalie de Martelaere geeft je tallose tips en suggesties om slim te spelen en te ontdekken. Het boekje is enthousiast geschreven en wordt nergens echt belerend. De proefjes en projecten zijn niet voor iedereen, maar er staan er zo veel in, dat je geen reden hebt om je te vervelen.

Score: 8


Informatie

Titel: Speel!
Auteur:
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Paperback
ISBN: 9789464014396
Prijs: 22.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.