logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Soep-er, Janine de Roode


Het klinkt saai, maar iedere week hebben we wel een (maaltijd)soep op de planning staan. Het was begonnen uit een stukje gemak, maar daardoor hebben we wel ontdekt hoe veelzijdig en lekker soep eigenlijk is. Daarin zijn we zeker niet de enige. Sterker nog: Janine de Roode heeft een compleet restaurant gebouwd om haar liefde voor soep! In Soep-er deelt ze 70 recepten voor hartverwarmende soepmaaltijden.

Het hele jaar door soep

Hoewel sommige mensen zullen bekennen te kunnen genieten van soep, koppelen veel mensen soep toch aan net najaar en de winter. Een goed gevulde, kruidige warme soep op koude, natte dagen is ook heerlijk. Maar soep kun je natuurlijk het hele jaar door eten. Als voorgerecht, tussendoortje of als maaltijd, met wat brood of kleine hapjes ernaast. In dit boek vind je natuurlijk recepten die je ook in de lente en zomer kunt bereiden, om zo een smakelijke en vooral gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten.

De basis

Een leuk detail van Soep-er is dat alle soepen voleldig met verse ingrediënten worden gemaakt. Ook de bouillons en kruidenpasta’s worden met de hand bereid – hiervoor vind je recepten in het eerste hoofdstuk. Met de bouillons en currypasta’s uit dit kookboek maak je al een snelle reis door de hele wereld. Daarna ga je aan de slag met de soepen, waarbij gelet wordt op het vleesbestanddeel: soepen met kip, vlees, vis, vegetarisch (heel en geblend) hebben ieder hun eigen plekje gekregen. Tot slot krijg je recepten voor een viertal koude soepen, twee zoete soepen en een paar recepten voor bijgerechten.


Ga direct naar Soep-er op BOL.com.

Recensie over Soep-er

Soep-er is een mooi compact kookboek met 70 recepten, waarvan er bijna 60 voor soepen zijn voorbehouden. De foto’s zijn kleurrijk en scherp, de letters wat klein. Na een uitgebreide inleiding (waarin de combinatie van ingrediënten wordt toegelicht, een stukje achtergrond of persoonlijke anekdote wordt gedeeld) vind je duidelijke stap-voor-stap instructies. De ingrediëntenlijsten zijn meestal behoorlijk uitgebreid, met een keur aan verse kruiden en smaakmakers: de Soep-ersoepen zijn absoluut goed gevuld… en dat proef je.

Score: 8


Informatie

Titel: Soep-er
Auteur:
Uitgever: Terra
Aantal pagina’s: 176
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789089899576
Prijs: 25.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.