logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Soep Bouillon Brood, Rachel Allen


Soep Bouillon Brood boekbespreking

Chef Rachel Allen heeft al heel wat boeken op haar naam staan, maar misschien ken je haar ook van Instagram en ben jij één van die bijna 56.000 volgers. Als je haar volgt, weet je dat ze echt verzot is op eten, met een voorkeur voor soep en zelfgemaakte bouillon. Je kunt er ook alle kanten mee op. Soep kan goedkoop en praktisch zijn, je kunt het meenemen in een thermosfles of bewaren in de vriezer, als snelle maaltijd op een drukke dag. Het is als een ‘knuffel in een kom’, zoals Rachel liefkozend zegt. En wil jij dat zelf ervaren? Dan kun je een kijkje nemen in haar keuken met het boek Soep Bouillon Brood! Zoals Allen in het voorwoord van het boek schrijft: “Er is geen eten dat er beter in slaagt je een goed gevoel te geven en je op te peppen dan soep.”

Het hele jaar door

Het boek Soep Bouillon Brood is ingedeeld in een aantal hoofdstukken, waarbij de seizoenen natuurlijk wel het meest in het oog springen. Rachel maakt dankbaar gebruik van de beschikbare ingrediënten van de verschillende seizoenen, maar natuurlijk heb je in de zomer ook behoefte aan andere smaken dan in de winter. In de winter mag het juist wat zwaarder en lobbiger zijn, terwijl je in de zomer eerder uitwijkt naar frisse, pittige smaken om je een oppeppertje te geven na een lange, lome dag. Je ziet dan ook dat Rachel inspiratie haalt uit alle hoeken van de wereld, met een voorkeur voor de Aziatische keuken en het toepassen van vis. Je komt dan ook van alles tegen in dit kookboek, van Chinese eiersoep tot laksa met visballetjes, van romige koolsoep tot West-Afrikaanse pindasoep. En geen nood, voor zover ik heb gezien kun je de meeste ingrediënten gewoon in de supermarkt halen, hoewel sommige versproducten dus seizoensgebonden zijn.

Meer dan soep alleen

Als ik hier alleen soep op tafel zou zetten, zou ik het nodige commentaar krijgen. Er moet ook wat te knagen zijn voor de pubers! Blijkbaar ben ik daar niet de enige in: Rachel heeft ook een hoofdstuk toegevoegd met garnituren en bijgerechten, maar ook een hoofdstuk met brood. In deze hoofdstukken gaat ze verder in op op verschillende broodsoorten, van zoetbrood tot gestoomd brood en van crackers tot verschillende dips en sauzen.


Ga direct naar Soep Bouillon Brood op BOL.com.

Recensie over Soep Bouillon Brood

Soep, soeper, soepst: Rachel Allen schuift haar liefde voor de soep niet onder stoelen of banken! Ze neemt je daarbij mee over de hele wereld om je verschillende soorten soep aan te bieden. De recepten zijn duidelijk omschreven, met smakelijke foto’s om de recepturen te begeleiden. De praktische tips aan het einde van ieder recept zijn een welkome aanvulling op de receptuur en jouw skills in de keuken. Ik heb een paar leuke tips opgepikt! Wil je experimenteren met soep, je eigen bouillons trekken en het hele jaar door kunnen wegzakken in die warme omhelzing van een kommetje warmte, dan is dit boek absoluut voor jou. Wil je juist klassieke soeprecepten? Dan moet je even verder zoeken.

Score: 8


Informatie

Titel: Soep Bouillon Brood
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432698
Prijs: 27.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.