logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sleedoorn 3: De Vloek van de Moordenaar, Kevin Sands

Er was een periode dat mensen geloofden dat ze materialen konden veranderen van het een in het ander. Op zich is dat niet zo daar, aangezien je water kunt veranderen in ijs of waterdamp, maar als je denkt dat je bijvoorbeeld lood kunt veranderen in goud… of naar een drankje dat je langer kon laten leven… dan heb je een mooie uitdaging te gaan. Toch waren ook heel veel beroemde wetenschappers er heilig van overtuigd dat hier mogelijkheden in zaten. Ten tijden van Sleedoorn, in het Londen van 1665, is er een omslagpunt, waarbij alchemie niet meer wordt gezien als een heilig doel, maar waar de omslag naar de wetenschap begint te komen. Christopher, de hoofdpersoon in de Sleedoorn-boeken, was een leerjongen van een apotheker die zich bezighield met de geheime kunst van Alchemie. Helaas was zijn leermeester omgekomen door een wrede moord (zie De Sleutel van Sleedoorn 1)en staat hij er alleen voor… of toch niet helemaal – op bepaalde momenten kan Christopher vertrouwen op de stem van zijn oude leermeester Benedict. Lees ook onze recensie over Sleedoorn 2: Het teken van de Zwarte Dood )

Engelsman in Parijs

In het derde deel van Sleedoorn, De Vloek van de Moordenaar, is er weer een flink complot gaande. Er is een moordaanslag op de zus van de koning, en Christopher is er door de koning op uitgestuurd om samen met zijn vrienden Tom en Sally onderzoek naar te doen. Het lijkt erop dat de moordenaar op zoek is naar een geheim voorwerp, dat zal worden prijsgegeven als niemand van het Franse koningshuis meer in leven is. En hij wil met liefde de natuur een handje helpen! Christopher heeft echter een ander idee: wellicht dat hij het mysterieuze voorwerp kan vinden voor de moordenaar dat doet? Dat zou misschien ook een einde brengen aan het dreigende gevaar…

Puzzeltocht

De boeken van Sleedoorn, en zo ook De Vloek van de Moordenaar, worden gekenmerkt door een mooie hoeveelheid speurtochten en puzzels die moeten worden opgelost. Ook dit deel zit er vol mee, wat er ook voor zorgt dat Christopher er op uit wordt gestuurd door de koning – hij ontcijfert de cryptische boodschap van de moordenaar op de avond dat er tijdens een koninklijk diner een aanslag wordt gepleegd. Maar dat is nog niet alles natuurlijk – dankzij de ontcijferring en Christophers kennis (en wat hulp van Benedict) komen ze een heel eind. De vraag is: blijven ze zelf in leven, en weten ze het mysterie op te lossen zonder dat er nog meer doden vallen?

Ga direct naar Sleedoorn 3 – De vloek van de moordenaar op BOL.com.


Recensie over Sleedoorn 3 – De vloek van de moordenaar

Sleedoorn is een geweldige historische avonturenserie dat je meeneemt naar de duistere jaren van alchemie, magie en mysteries. In dit derde deel loopt de spanning weer hoog op en zijn er genoeg spannende momenten waarop Christopher en zijn vrienden onder druk worden gezet. Het is vlot geschreven en de omgevingen worden geweldig omschreven, zodat je je echt in een andere tijd en wereld waant.

Score: 8


Informatie

Sleedoorn 3 – De vloek van de moordenaar,
Illustrator: nvt
Uitgever: Gottmer, 432 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789025767709. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.