Boek recensie: Schroot, Danny de Vos

Het gaat niet zo goed met de sloperij waar Rico’s vader werkt. Sterker nog: hij gaat failliet! De eigenaar is in geen velden of wegen te bekennen, de curator kan dus niets anders dan het hele project opdoeken en verkopen aan de hoogste bieder. Ondertussen is het in het gezin van Rico niet al te prettig: vader lijkt zich nergens zorgen om te maken, moeder juist overal… Rico’s puberende broer Alec pest hem wanneer hij maar kan. Niet echt plezierig dus. Uit wanhoop sluipt Rico regelmatig naar de oude sloperij, waar hij tussen het schroot heel wat mooie vondsten heeft gedaan.

Urbex

Dan ontmoet hij Cath, een meisje dat graag aan Urbex doet. Nee, dat is niets raars of engs: dat zijn mensen die graag naar verlaten plekken gaan om daar te fotograferen of filmen zoals in het geval van Cath. Zij filmt en plaatst de vlogs op een populair YouTube-kanaal, waar ze al heel wat volgers heeft. Cath en Rico raken aan de praat en worden dikke vrienden. Samen beleven ze een paar spannende avonturen, maar die bereiken pas hun hoogtepunt als ze ontdekken dat zich heel wat afspeelt op het verlaten autopark…

Aan het werk

Ondertussen proberen de ouders van Rico alle touwtjes aan elkaar te knopen om het financieel rond te breien. Daarbij worden heel wat bokkensprongen gemaakt, en ook Rico kan het niet laten zich hierin te mengen. Langzaam maar zeker blijkt echter dat er meer speelt op de sloperij dan je zou denken – er is wat bijzonders met het Schroot aan de hand! EN dankzij de inmenging van Rico en Cath zou het wel eens de goede kant op kunnen gaan. Of toch niet?

Ga direct naar Schroot op BOL.com.


Recensie over Total Loss

Total Loss is niet het einde, dat is de ondertitel van het spannende boek Schroot. Het is een stoer jongensboek over een oude autosloperij, waar heel wat spannende dingen gebeuren. Geen enge, gelukkig, het boek bevat wel wat licht grof taalgebruik (wat tamelijk ongewoon is voor kinderboeken) en een vlotte schrijfstijl. De leuke grapjes maken het boek lichter.

Score: 8


Informatie

Total loss,
Illustrator: nvt
Uitgever: Ploegsma, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789021678108. Prijs: 15.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.