logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sam Breker en het gevecht van de superschurken

Sam is een jongen van ongeveer 12 jaar en is de zoon van twee superschurken. Terwijl Sam juist het tegenovergestelde is. Hij houd niet van rommel, wordt niet boos en durft niet te rennen met een schaar in zijn hand. Dat is echt een probleem voor zijn ouders! Daarom roepen ze hulp op bij een oude vriend(ook een superschurk) van Sam’s vader, Smeerkees.

Belangrijke beslissing

Dan moet Sam een belangrijke beslissing nemen: of hij blijft thuis of hij gaat op training om een superschurk te worden met Smeerkees. Deze laatste optie was de beste voor Sam. Dus daar gingen Sam en Smeerkees, in het smerige busje van Smeerkees, er vandoor. Ze gaan vechten met tegenstander MegaMol. Hij heeft ook een hulpje, Octavia. Zij heeft eigenlijk hetzelfde thuis. Haar ouders zijn goeieriken en Octavia het omgekeerde. Supers vechten volgens een script en Smeerkees houd daar niet zo van.

Nog meer schurken

En dan heb je ook nog superschurk dr. Deplorabel. Hij wil de wereld overnemen en wraak nemen op Smeerkees. Door hem zit er voor eeuwig en altijd een vlek op het hoofd van dr. Deplorabel, in de vorm van een teckel. Er wordt een poging gedaan om Smeerkees te vernietigen, maar daarna kiest Smeerkees de kant van de kwaadaardige superschurk. Ze moeten alleen nog maar mr. Allemachtig verslaan, dat alleen met een superspeciale vlek kan. Uiteindelijk blijkt het allemaal toneel geweest te zijn. Smeerkees stapte niet echt over naar dr. Deplorabels kant. Dat was het geweldige plan van Smeerkees om dr. Deplorabel te verslaan. In plaats van het op Sam te testen, deed hij het op de slechterik zelf. Nu is hij niet meer de oude en houd van waar superschurken een hekel aan hebben: sokken maken!

Ga direct naar Sam Breker en het gevecht van de superschurken op BOL.com.


Recensie over Sam Breker en het gevecht van de superschurken

CooleSuggesties topper

Ik vind het een heel goed boek, veel humor en grappige tekeningen. In het begin dacht ik: dat is een dik boek! Maar het viel wel mee qua tijd. Ik wilde het steeds maar door lezen. Zeker een aanrader!

Score: 9


Informatie

Sam Breker en het gevecht van de superschurken,
Van Holkema en Warendorf, 312 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789000358359. Prijs: 14.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.