logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Rubik’s breinbrekers en Hoe los je hem op?

Je hebt er vast wel eentje in huis liggen: een Rubik’s kubus. Misschien is hij van jou alleen, maar het kan ook goed zijn dat hij nog van je ouders of misschien wel grootouders is. De Rubik’s Kubus bestaat namelijk al heel wat jaren. Van tijd tot tijd heeft hij een beetje een opleving in populariteit, waardoor hij ineens weer voor de dag wordt gehaald. Logisch, het is en blijft een heerlijk ding om mee te rommelen. Er zijn twee te gekke boeken beschikbaar die je nog meer plezier laten beleven met je Rubik’s Kubus, die ik je graag wil laten zien.


Recensie over De Rubik’s Kubus: hoe los je ‘m op?

Dat is toch wel DE grote vraag. Hoe los je zo’n kubus op? In dit boekje wordt het je stap voor stap getoond. Heel handig en praktisch! Er zijn trouwens meerdere manieren om de kubus op te lossen. Talloze manieren, zelfs. In dit boekje staan een aantal methoden verzameld, waarbij je gebruik maakt van algoritmes. Dat zijn een soort stappenplannen, waarbij je op een gegeven moment niet eens meer hoeft te kijken hoe de kubus in elkaar steekt. Als je het goede beginpunt hebt, komt het goed. En laten we eerlijk zijn: dat is ook eigenlijk de enige manier waarom je hem binnen een halve minuut kunt oplossen. Dan moet je niet meer nadenken, dan moet je simpelweg draaien, draaien en nog eens draaien. Voor je gebruik kunt maken van deze algoritmes moet je de ‘ handleiding’ eerst lezen. Om de maniertjes wat makkelijker leesbaar te maken, wordt er namelijk gebruikgemaakt van snelle codes en afkortingen. Dat scheelt je heel wat lees- en puzzelwerk. Kies vervolgens de methode die het fijnste bij jouw manier van werken past en ga aan de slag. Succes!

Score: 8


Ga direct naar De Rubik’s Kubus: hoe los je ‘m op? op BOL.com.


Recensie over Officiële Rubik’s breinbrekers voor kinderen

Dit boekje is geinspireerd op de Rubik’s kubus – het bevat 60 verschillende puzzels om de grijze hersencelletjes even wat te trainen en wakker te schudden, zodat je de puzzel misschien ook wel zonder de algoritmes uit het vorige boek kunt oplossen. De puzzels in dit boekje zijn heel divers. Ze zijn wel allemaal gekoppeld aan wiskundige raadsels en een uitdaging op het gebied van ruimtelijk inzicht, maar verder lopen ze heel erg uiteen – van een soort Sudoku met kleurtjes tot Mijnenveger, en van alles en nog wat er tussenin. Achter in het boek heb je – puur ter controle 🙂 alle oplossingen op een rij. Zo kun je controleren of je de puzzels correct hebt opgelost. Tip van ons: vul ‘m eerst in met potlood. Grote kans dat je her en der een missertje maakt tijdens het invullen van de oplossingen, dan kun je die fouten nog corrigeren. Veel plezier met het oplossen van deze denkpuzzels!

Score: 7


Ga direct naar Officiële Rubik’s breinbrekers voor kinderen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.