logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Rory de Raaf Detective – de Hondenbrigade

Rory had zijn been gebroken in het vorige avontuur (Rory de Raaf Detective) en daardoor mag hij een hele week lang niks doen. Dat is niks voor Rory, daarom komt de Kat (Kato de Koster) bij hem op bezoek. De Kat heeft iets heel detectieverigs gevonden ( zo noemt ze het zelf) en ze wil het aan Rory laten zien. Rory gaat mee in een vuilnisbak en het bleek een tijdschrift te zijn. Maar toch is het het begin van een avontuur, want als ze weer naar huis lopen wordt er een hond gestolen. Rory en de Kat gaan er achteraan maar als ze aan het einde van de straat zijn is de hondendief weg. de hele straat wordt doorzocht door de Kat maar niks gevonden. Dan stelt Rory vast dat de hondendief in een van de vijf huizen moet zijn. dus een van de bewoners is de hondendief.

De verdachten

Hoofdverdachte: Brent Degool, bijnaam: Achterwerkhoofd omdat zijn hoofd er uit ziet als billen. Wat maakt hem verdacht: Hij ziet er uit als een dief en hij zei dat hij geen enkele hond meer wou horen blaffen

Verdachte nummer 2: De broertjes Baert. Wat maakt ze verdacht: Ze hebben opeens heel veel geld.

Verdachte nummer 3 : Shana & Dave. Wat maakt ze verdacht: Dave ziet er uit als iemand die eventueel een dief zou kunnen zijn en ze hebben een agressieve hond.

Verdachte nummer 4: Mevrouw Matthijssen. Wat maakt haar verdacht: Niet zo heel veel, alleen dat ze heel veel honden heeft.

Verdachte nummer 5: Een of andere oude vrouw. Wat maakt haar verdacht: helemaal niks.

De speurtocht van de Kat

De Kat komt langs bij Rory en vraagt of ze Willy Willems even mee naar buiten mag nemen. dat mag en ze gaat met Willy Willems naar buiten. Zo ongeveer drie kwartier later komt ze weer binnen…. zonder Willy Willems. Dan begint de speurtocht pas echt en Rory laat haar zijn lijstje zien. De Kat ziet het en streept meteen de oude vrouw van het lijstje. bij de anderen gaat ze wel eventjes koekeloeren… maar ja, gaat dat wel goed.

Ga direct naar Rory de Raaf Detective 2: de Hondenbrigade op BOL.com.


Recensie over Rory de Raaf Detective 2: de Hondenbrigade

Het was een leuk boek, ook leuk dat Rory nog van het vorige boek een gebroken been had (Het was niet leuk dat hij een gebroken been had maar wel dat het met het vorige boek in verbinding is gebracht). Ook weer met veel leuke plaatjes er in.

Score: 7.5Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Rory de Raaf Detective 2: de Hondenbrigade,
Illustrator: Ralph Lazar
Uitgever: ballon Media, 360 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789403208770. Prijs: 15.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.