logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Reis naar het middelpunt van de aarde, Geronimo Stilton en Jules Verne

reis naar het middelpunt van de aardeEr zijn een aantal boeken die je gewoon gelezen moet hebben, of waarvan je het verhaal moet kennen. De geweldige avonturenboeken van Jules Verne behoren daar absoluut toe. Je moet ze gewoon stuk voor stuk gelezen hebben! Maar ik begrijp ook dat je die boeken nu nog helemaal niet zo spannend zult vinden. Ze zijn namelijk zo’n 150 jaar geleden geschreven. Als je de redelijk letterlijke vertalingen leest, dan zul je er bijna gegarandeerd bij in slaap vallen, hoe spannend de avonturen ook zijn. Onbegrijpelijke woorden en zinnen zul je tegenkomen. Gelukkig is daar Geronimo Stilton, die net als ik een passie heeft voor klassieke verhalen. Hij heeft als nobel doel om een aantal van deze boeken aan je te presenteren. Al eerder kon je lezen over Sherlock Holmes en De Muizenissige Musketiers, maar nu is het tijd voor Reis naar het middelpunt van de aarde, oorspronkelijk geschreven door de Fransman Jules Verne.

Een kijkje in het verleden

Wat ik zo leuk vind aan het lezen van die oude boeken? Welnu: het is eigenlijk een kijkje door een tijdmachine. Het verhaal is in 1864 als boek uitgegeven. De wetenschap was toen een hot item, maar stond nog wel in de kinderschoenen. Er werd van alles ontdekt en gevonden, maar er was lang niet altijd bekend wat er nu precies gevonden was. In de hoofden van de wetenschappers was er dus echt van alles mogelijk – een heerlijke tijd, waar schrijvers dankbaar gebruik van konden maken in hun avonturen. Zo ook Jules Verne, die met zijn Naar het middelpunt van de aarde een aantal personages in het leven roept die samen op avontuur gaan. Een bijzonder klein gezelschap overigens, dat bestaat uit professor Otto Lidenbrock en diens neef / assistent, Axel.

Code ontcijferen

De professor en zijn neef vinden in Reis naar het middelpunt van de aarde een oud document, geschreven in runesymbolen. Lastig om te ontcijferen dus, maar als het eenmaal lukt lezen ze hoe Arne Saknussemm lang geleden de reis maakte. Stap voor stap voeren ze deze instructies uit, waarbij ze heel wat avonturen beleven. Ze gaan zelfs ondergronds, waar ze in een geweldig grote zee terecht komen waar de tijd heeft stilgestaan. Daar staan ze zelfs oog in oog met dinosauriërs! De reis gaat maar liefst 150 kilometer de diepte in. Niet het middelpunt van de aarde, uiteraard, maar toch wel een fiks eind in de goede richting. En met genoeg stof voor een spannend boek, dat meer dan 150 jaar in boekenkasten te vinden is.

Informatie

Reis naar het middelpunt van de Aarde, Geronimo Stilton
Illustrator: Ivan Bigarella en Edwyn Nori
De Wakkere Muis, 168 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085924555. Prijs: 13.95 euro.

Ga direct naar Reis naar het middelpunt van de Aarde op BOL.com.


Recensie over Reis naar het middelpunt van de Aarde

CooleSuggesties topper

Spannende verhalen verdienen het om keer op keer verteld te worden. In deze vertelling van Geronimo Stilton krijgt het oude verhaal van Jules Verne een mooie hoeveelheid pit en energie mee, die jonge lezers nog meer zal boeien dan het oorspronkelijke verhaal. De basis van het verhaal blijft fier overeind, maar wordt nu overgoten met het typische hippe sausje vol illustraties en woordgrappen van Geronimo Stilton. De serie klassiekers is een echte must-have!

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.