logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Reis door de tijd 10: Denderende dino’s, Geronimo Stilton

Reis door de tijd 10 - Denderende dino's - Geronimo StiltonHet is al weer een tijdje rustig geweest rondom de Reis door de Tijd-serie van Geronimo Stilton. Onlangs kwamen een aantal avonturen uit als losse, kleine delen. Nu is het echter weer tijd voor een lekker dik leesboek met Reis door de tijd 10: Denderende Dino’s. Een dik boek, bijna zo dik als Fantasia, met een spetterend avontuur erin. En in dat avontuur spelen dino’s een heel belangrijke rol.

Filmfantatisch

Reis door de tijd 10: Denderende Dino’s speelt heel handig in op de Jurassic World-trend, die onlangs op dvd verkrijgbaar is gekomen. In dit boek is Geronimo uitgenodigd door zijn vriendin Duifje Duistermuis. Zij heeft een film gemaakt over dino’s. Volgens haar een spetterende film vol levensechte effecten. Met een 3D-bril op zijn neus zit Geronimo er helemaal klaar voor. En het belooft ook een spetterend spektakelstuk te zijn. Zeker wanneer er drie echte dino’s de bioscoopzaal in komen lopen! Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Duifje doet er alles aan om de beesten te vangen, maar dat kan ze natuurlijk niet alleen. De trouwe Geronimo staat bevend en wel op om de helpende poot te bieden.

Door de tijd heen

In Reis door de Tijd 10: Denderende Dino’s gaat Geronimo dus helemaal terug naar de prehistorie, om daar de drie ontsnapte dino’s naar terug te brengen en weer rust en vrede te brengen naar hun eigen stadje. Het is een spannend, grappig en soms ook ontroerend verhaal geworden met ook heel coole effecten. Een aantal tekeningen zijn namelijk in 3D uitgevoerd, die je met de meegeleverde 3D bril kunt bewonderen. Zo kom je echt helemaal in het verhaal!


Recensie over Reis door de Tijd 10: Denderende Dino’s

Reis door de Tijd 10: Denderende Dino’s is een leuke brug naar de dino-hype. Het is een spannend en origineel verhaal geworden, dat natuurlijk bol staat van de coole tekeningen, leuke woordgrapjes en spetterende lettertypes. Bijzonder zijn de 3D illustraties, die de nodige aandacht opeisen in het boek. Dat maakt het een gaaf boek om te lezen en te ontdekken.

Score: 8


Informatie

Reis door de Tijd 10: Denderende Dino’s,
Illustrator: Ivan Bigarella en Alessandro Muscillo
Uitgever: De Wakkere Muis, 384 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085924791. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.