logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Recepten uit Wenen, Antonia Rogl


recepten uit wenen

Wenen is één van de grootste steden in Europa met een mooie en lange geschiedenis. Die geschiedenis proef je natuurlijk ook terug in de Weense keuken, die zo zijn unieke eigenschappen heeft. De authentieke keuken is nu eenmaal degelijk, een tikje zwaar en misschien zelfs wel oubollig en behouden. Bieten, grote stukken vlees en aardappelen met saus, dan heb je de Weense keuken eigenlijk wel in een notendop omschrijven. Toch is die keuken niet zo grof en boers als je zou denken 0 dat blijkt ook wel uit de elegante vormgeving die het boek uitstraalt. Die klasse proef je ook terug in de recepten.

Uit verschillende restaurants

Het grappige van Recepten uit Wenen is wel dat ze afkomstig zijn uit verschillende toprestaurants in Wenen. De echte klassiekertjes komen naar voren om van te genieten en uit te proberen. Naast de recepten krijg je natuurlijk ook even een korte voorstelronde met het restaurant en de kok in kwestie, zodat het recept nog een extra lading krijgt. Bij de recepten zelf staat niet alleen een duidelijke omschrijving, maar ook een grote kleurenfoto van het resultaat.

Hartig, zoet en modern

Wat ik zo gaaf vind aan de Recepten uit Wenen? Die typische gerechten zijn natuurlijk super tof, en een aantal zijn ook zo maar in een normaal huishouden in te voeren. Dat het boek daarnaast recepten bevat van een paar geweldige zoete gerechten, waaronder de mega-bekende sachertorte, maakt het alleen maar een stuk beter. Ook de petit-fours zijn geweldig om te maken – heel anders dan wij ze maken! Aan het einde van het boek lees je de experimenten van de besproken restaurants: want klassieke gerechten bereiden kan iedereen als je de juiste recepten hebt. Experimenteren op die basis is slechts voor een paar mensen weggelegd. In dat laatste deel lees je de nieuwe haute cuisine uit Wenen, gebaseerd op de rijke geschiedenis van de stad en het land. Wat experimenteler, wat minder toegankelijk, maar wel met een paar briljante vondsten!


Recensie over Recepten uit Wenen

Dit geweldig vormgegeven boek is wel een titel om van te smullen. Toegegeven, je moet wel houden van de wat stevige kost uit Oostenrijk, maar het bevat zo veel leuke recepten en vondsten. Dit boek moet je gewoon hebben, al is het omdat de oost-Europese keuken zo ondergewaardeerd wordt.

Score: 8


Informatie

Recepten uit wenen, Antonia Kogl
Good Cook, 272 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789461431820. Prijs: 24.95 euro.

Ga direct naar Recepten uit wenen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.