logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Puur & lichter


Alle goede voornemens ten spijt: zeker als de items Gezonder Eten of Afvallen op je lijstje staan, zul je het niet eenvoudig hebben. In het boek Puur Lichter gaan Pascale Naessens en William Cortvriendt in op de gezonde kant van het eten. Welke etenswaren hebben bewezen gezondheidsvoordelen, en welke niet? Combineer een gezonde levensstijl met genoeg beweging en je hebt een goede basis om mee aan de slag te kunnen. En dan wordt je vanzelf slanker: je valt af doordat je minder verkeerde dingen eet, en zie je er strakker uit omdat je meer beweegt en je je spieren gebruikt. Win-win, nietwaar?

Informatief

De kracht van Puur Lichter zit hem voor mij in het eerste deel van het boek. Daarin staat namelijk beschreven hoe dat nu precies zit met overgewicht en het volhouden van een nieuwe levensstijl (en beter nog: waarom het vaak niet lukt). Door die kennis en informatie krijg je meer bagage in je rugzakje om zelf sterker in je schoenen te staan, zodat die goede voornemens meer kans van slagen hebben. Daarnaast wordt er geschreven over de veranderingen die je kunt ervaren wanneer je begint met gezonder eten, wat de gevaren zijn van zoet en light, maar ook hoe je van een structureel overgewicht afkomt. Klinkt goed, niet?

Recepten

Maar je zult het uiteindelijk allemaal zelf moeten doen. In het boek staan dan ook ontzettend veel recepten, verdeeld over ieder eetmoment van de dag. Van ontbijt tot het dessert – en alles daar tussenin – eet je met een gezonde insteek. Verse ingrediënten dus, met veel vis en schaaldieren. Daar moet je met dit kookboek echt wel van houden, anders kom je d’r redelijk bekaaid vanaf. Daarnaast kwam ik redelijk wat olijven en avocado tegen, maar dat zijn ook echte powerfoods die je vaker tegenkomt in gezonde levensstijlen.

Ga direct naar Puur & Lichter op BOL.com.


Recensie over Puur & Lichter

Puur lichter helpt je op weg naar een gezonde levensstijl, met verse ingrediënten, eerlijke gerechten en meer beweging. In de inleiding wordt je met de neus op de feiten gedrukt, zodat je goed beslagen ten ijs kunt komen en een vliegende start kunt maken met je goede voornemens. De recepten zijn eenvoudig en goed haalbaar. Alle ingredienten zijn bij je buurtsuper verkrijgbaar – maar houd rekening met veel vis, garnalen en mosselen.

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Puur & Lichter,
Illustrator: nvt
Uitgever: Lannoo, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789401453349. Prijs: 25.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.