logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: PubQuiz Game Night

Het is heerlijk om spelletjesavonden te organiseren met vrienden. Dat kan zijn om een uitgebreid bordspel te spelen, een spannende film te kijken, een moordspeldiner te organiseren… of wat dacht je van het opzetten van een pubquiz? Je hebt er niet eens een pub voor nodig! Zet je kennis op scherp en ga voor die winst. En de gezelligheid.

Pubquiz Game Night

In Pubquiz game night vind je een verzameling van 2000 vragen en antwoorden, netjes geordend in verschillende categorieën. Denk daarbij aan thema’s als Eten en drinken, Geschiedenis en Religie, maar ook Heersers en leiders, Eilanden en Insecten. Iedere pagina omvat 10 vragen, waarvan je de antwoorden achter in het boek terugvind. Let wel dat er behoorlijk wat thema’s terugkeren. Voor in het boek vind je het hoe en wat voor het organiseren van jouw pubquiz, zodat je geen detail of onderdeel onderbelicht laat.

Zo organiseer je een pubquiz

Het organiseren van een pubquiz is al een leuke activiteit op zich. Hier zijn wat tips en trucs een succesvolle pubquiz te organiseren:

 1. Doel en thema bepalen:
  • Beslis wat het doel is van de pubquiz. Is het puur voor entertainment, een liefdadigheidsevenement, of iets anders?
  • Kies een thema voor de quiz als je er een wilt hebben. Bijvoorbeeld: algemene kennis, muziek, films, geschiedenis, sport, enz.
 2. Datum en locatie:
  • Kies een geschikte datum en locatie voor de pubquiz. Dit kan in een café, een restaurant, een clubhuis, een buurthuis, of zelfs online via Teams of Zoom.
 3. Stel een team samen:
  • Als je niet alles alleen wilt doen, stel dan een team samen. Denk daarbij aan onder andere een quizmaster, een tijdwaarnemer, en een scoreteller.
 4. Maak de vragen:
  • Maak een lijst met vragen voor de pubquiz. Zorg voor een goede balans tussen moeilijke en makkelijke vragen en varieer de vraagtypes (meerkeuze, true/false, open vragen, etc.). Deze vind je in het boek dat we hier bespreken en is dus een van de makkelijkste onderdelen!
 5. Bepaal de regels:
  • Stel de regels vast voor de pubquiz, zoals de puntentelling, de tijdslimieten voor antwoorden, en eventuele strafpunten.
 6. Benodigdheden:
  • Zorg ervoor dat je alle benodigde apparatuur hebt, zoals een microfoon, geluidsinstallatie, projector (indien nodig), scorebladen, pennen, en eventuele prijzen voor de winnaars.
 7. Uitvoering:
  • Op de dag van de pubquiz, zorg ervoor dat alles gereed is. Zorg dat iemand de quiz leidt, de vragen stelt en de tijd bijhoudt. Haal ook regelmatig de antwoordvellen op, zodat er niet mee gesjoemeld kan worden.
 8. Prijsuitreiking:
  • Beloon de winnende teams met prijzen. Dit kan van alles zijn, van trofeeën tot cadeaubonnen, of zelfs de eerste keuze voor het toetje.

Ga direct naar PubQuiz Game Night op BOL.com.

Recensie over PubQuiz Game Night

Een goed georganiseerde pubquiz levert je gegarandeerd plezier op. Een goede organisatie zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer. Naast alle dingen waar je aan moet denken, is het hebben van een collectie vragen natuurlijk een echte lifesaver. Jarenlange pubquiz-ervaringen zijn gebundeld in dit boek om jou te helpen met het organiseren van de perfecte game night! Het is dan ook een fijn boek om in de kast te hebben staan. De typografie is wat klein en iel, waardoor het in matig licht niet zo praktisch leesbaar is. Houd daar rekening mee als je het boek zelf tijdens je pubquiz wil gebruiken!

Score: 8


Informatie

Titel: PubQuiz Game Night
Auteur:
Uitgever: BBNC uitgevers
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789045328379
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.