logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Psychologie, Louise Deacon

psychologie-Ontdek-hoe-de-menselijke-geest-werkt-en-leer-uzelf-en-anderen-beter-begrijpen

Het boek Psychologie van Louise Deacon kan gezien worden als één van de basisboeken over psychologie, dat inmiddels al tien jaar geleden geschreven is, maar nu pas in het Nederlands beschikbaar komt. De titel met de ondertitel “Psychologie – ontdek hoe de menselijke geest werkt en leer uzelf en anderen beter begrijpen” zegt precies wat je kunt verwachten in dit boek. Het boek is een algemene inleiding en gezond-verstandgids, met je psyche als uitgangspunt. Het boek vertelt je waarom mensen zijn wat ze zijn en hoe verbindingen en relaties tussen mensen ontstaan.

Theorie en praktijk

Het is natuurlijk altijd lastig om met een onderwerp als dit een goede lijn uit te zetten als het gaat om de uitleg en achtergrond van de psychologie. Er is zoveel bedacht door de eeuwen heen: er zijn zo veel theorieën, zoveel psychologen met hun eigen stromingen… maar Louise Deacon is er goed in geslaagd om een duidelijk verhaal neer te zetten, waarbij de theorie wordt gebruikt om de praktische adviezen te ondersteunen. Op die manier krijg je de basisbeginselen van psychologie op je bordje gepresenteerd. Het boek is dan ook heel praktisch van aard. Zo vond je een uiteenzetting van de meest voorkomende psychologische problemen en de oorzaken daarvan bij individuen, maar ook onderzoeken naar hoe emoties anderen beïnvloeden (bewust en onbewust) tot de redenen waarom mensen elkaar bedriegen.

Heldere opbouw

Omdat het boek zelf de basis behandelt, wil je misschien meer lezen over een bepaalde theorie of psycholoog. Elk hoofdstuk bevat dan ook korte biografieën over opmerkelijke psychiaters en sociale wetenschappers, samen met “Briljant inzicht” en “Briljante tip” die een korte opmerking geven over hoe jij het begrip en de kennis van hoe met bepaalde situaties om te gaan, kan verbeteren. Deze inzichten maken het boek misschien wel het meest waardevol en zorgt voor een bijzondere manier van het vergaren van de kennis.


Ga direct naar Psychologie op BOL.com.

Recensie over Psychologie

Psychologie – Ontdek Hoe de Menselijke Geest werkt en leer uzelf en andere beter begrijpen. Dat is precies wat je met dit boek in handen krijgt. Het is geen alomvattende encyclopedie over psychologie en diens stromingen, maar het is zeker een goed boek voor iedereen die praktisch advies wil over verschillende sociale omstandigheden en triggers. Het helpt je om vrolijker te worden, realistischer in het leven te staan en kritisch te kijken naar de omgangsvormen tussen mensen.

Score: 8


Informatie

Titel: Psychologie
Auteur:
Uitgever: Deltas
Aantal pagina’s: 285
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044762778
Prijs: 26.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.