logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Podkin Eenoor 2: Het geschenk van Donkerhol, Kieran Larwood

podkin eenoor 2 het geheim van donkerholKen jij het eerste boek van Podkin Eenoor al? Nee? Dan moet je dat echt eens gaan lezen. Het belooft een super spannend avonturenverhaal te worden, dat zich afspeelt in de konijnenwereld. Nee, ik weet het: dat klinkt niet echt spannend en uitnodigend. Maar wees gerust: het is echt geen verhaal voor personen die wat zwak van gestel zijn. Er gebeuren echt wel wat creepy dingen in! En verander de konijnen in elfen of ridders, en je zou het zo opnieuw kunnen uitbrengen – het is een magisch avonturenverhaal dat zich zonder problemen zou kunnen meten met bijvoorbeeld de Hobbit! Het tweede boek over Podkin Eenoor heet Het geschenk van Donkerhol.

Konijnen

Hoofdpersoon van de Podkin Eenoor-verhalen is niemand minder dan Podkin Eenoor zelf: een dapper konijntje dat de zoon is van een stamhoofd. Tijdens een overval van de Goroms, een bende kwaadaardige konijnen die onder invloed is van Gorom, die alle wezens langzaam verandert in metaalachtige, bloeddorstige schepsels, worden alle konijnen genadeloos vermoord… Podkins vader dus ook. Gelukkig weten hij, zijn oudere zus Paz en zijn jongere broertje Poek te vluchten. Daarbij heeft hij een magisch mes meegekregen, dat door alles heen snijd … behalve door metaal. Terwijl ze vluchten voor de Goroms maken ze heel wat nieuwe vrienden en kennissen, en ontdekken ze ook weer nieuwe magische voorwerpen. Zo komt Paz in het bezit van een magische sikkel, waarmee ze planten kan laten groeien.

Het geschenk van Donkerhol

Na lang reizen komen Podkin, Paz en Poek in een verlaten konijnenhol terecht: Donkerhol. Daar schult hij, samen met een groepje konijnen dat gevlucht is voor de Goroms. En dat is een bont gezelschap! Een blinde soldaat, een oude tovenares, een Schedeldanser, een paar kleine acrobaten uit een circus… een divers en krachtig team. In Donkerhol ontdekt Podkin nog een van de Twaalf Geschenken, waarmee hij ’s nachts van de ene schaduw naar de andere kan teleporteren. Een machtige bondgenoot in de felle strijd! Maar er is nog een wapen wat ze moeten vinden: een magische hamer, die diep in de burcht van Monbarra verborgen is… en daar zijn de Goroms al aanbeland! Zal het ze lukken het Magische geschenk te bemachtigen, voor de Goroms ze in handen krijgen?

Conclusie over Podkin Eenoor 2: Het geschenk van donkerhol

Podkin Eenoor is een geweldig spannend verhaal over magie, onderdrukking en het opgroeien van een paar kleine konijntjes. Het verhaal wordt in principe verteld vanuit een bard, een oude verhalenverteller die langs de konijnenburchten trekt. Inmiddels heb je geleerd dat die bard niemand minder is dan Poek – en langzaam maar zeker ontdek je helemaal hoe alle personages met elkaar verweven zijn. Het verhaal is dan ook niet alleen boeiend vanwege de spannende avonturen, maar ook door de perfect uitgedachte verhaallijn die door het verhaal verweven is. Door: Score: Podkin Eenoor 2: Het geschenk van donkerhol krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Podkin Eenoor 2 – Het geschenk van Donkerhol,
Illustrator: David Wyatt Gottmer, 312 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025767204. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.