logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Pierre de doolhofdetective: Het geheim van de Grote Doolhoftoren


Pierre de doolhofdetective - Het geheim van de grote doolhoftorenPierre de doolhofdetective is weer actief met een spannend avontuur. Dit keer is de Doolhoftoren het doelwit van de gewiekste dief Mr. X, die het voorzien heeft op de doolhofkubus die op de bovenste verdieping ligt. En dus moet het team aan detectives – waaronder Pierre – als de wiedeweerga op pad om de dief een stapje voor te zijn en de diefstal de voorkomen. En dat is nogal een fikse reis die je moet ondernemen. Van het luxe cruiseschip naar de haven, van een snoepwinkel naar uiteindelijk de Grote Doolhoftoren…

Zoeken geblazen

Pierre de doolhofdetective: Het geheim van de Grote Doolhoftoren is een geweldige mix van een zoekboek en een doolhofboek. Het zoekboek is een beetje in de lijn van Waar is Wally, om maar even een grootheid van de zoekboeken aan te halen. Op iedere pagina vind je een flink aantal vaste karakters terug, maar onderin de pagina vind je ook een aantal zoekopdrachten die je moet zien te voltooien. Zo zoek je bijvorobeeld naar een aantal rode schatkisten, is een kindje op zoek naar een speciaal cadeautje, zoekt een ober naar de zeemeerminkamer om een kopje thee te bezorgen, en nog veel meer.

Verhaallijn in doolhof

Maar er is nog veel meer in dit boek. Zo is er natuurlijk de spannende verhaallijn, dat je onder in de pagina’s kunt volgen. Daarbij is erg gelet op de verschillende situaties en omgevingen, waarmee je geheel in stijl verschillende tips en opdrachten vind. Het verhaal loopt als een rode draad door het boek. Letterlijk, want iedere ‘spread’ van twee pagina’s bevat een doolhof die je weer een stapje verder brengt in het verhaal. Zoeken en speuren maar!

Conclusie over Pierre de doolhofdetective – Het geheim van de grote doolhoftoren

Zoeken en speuren: dat is wel waar het om draait met Pierre de doolhofdetective. Het boek bevat ontzettend grote en gedetailleerde zoekplaten met veel verschillende zoekopdrachten. De stijl van het boek is geweldig goed doorgevoerd – je waant je echt in de jaren 30 van de vorige eeuw, en de combinatie tussen zoekboek en doolhofboek is briljant uitgevoerd. Een mooi boek voor jong en oud!

Door:
Score: Pierre de doolhofdetective – Het geheim van de grote doolhoftoren krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Pierre de doolhofdetective – Het geheim van de grote doolhoftoren,

Illustrator: Chihiro Maruyama
Uitgeverij Thoth, 32 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789068687408. Prijs: 16.99 euro.

Dit boek is te koop bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.