logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Owen en de dingen die niemand zag, Oirik


Oirik is weer terug! Na zijn geweldig grappige boeken over Dickie en Giga was het een tijdlang stil rond deze schrijver/illustrator, maar met Owen en de dingen die niemand zag maakt hij weer een spetterende entree. En… precies op tijd voor Halloween!

Doorzichtige wereld

Het verhaal gaat natuurlijk over Owen, die samen met zijn stoere vader Douwe in een klein huisje woont in het pittoreske plaatsje Modderpoel. Zijn vader werkt als uitsmijter voor de plaatselijke kroeg, waardoor de twee weinig tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Na de dood van zijn moeder Charlie zit de zachtaardige (maar superstoer uitziende) Douwe een beetje in de put. Owen doet zijn best om alles een beetje goed te regelen thuis, maar hij is niet een van de handigste. Wanneer hij met zijn vriend en buurjongen Jack een ritje maakt op Douwes oude motor, krijgt hij een ongeluk en maakt hij een flinke smak. Wanneer Owen wakker wordt, merkt hij dat hij niet alleen is. Niemand, eigenlijk. Hij kan namelijk ineens spoken zien!

Beschermengelen

Maar dat is niet direct eng of angstaanjagend, want Owen leert dat iedereen een beschermengeltje heeft: Een hoeder. Een geest, die zorg draagt voor een ‘gewoon mens’. Owen leert zijn hoeder Antje kennen, maar die is nog heel jong en onervaren. Ze zit pas in de tweede klas van de hoederschool en mag eigenlijk nog helemaal geen hoeder zijn. In opdracht van hoeder-schoolhoofd Max moeten Antje en Owen deelnemen aan de eerste klas op de hoederschool, zodat Owen kan leren wat het inhoudt om geest te zijn – en zodat de hoeders kunnen leren hoe dat zicht-vermogen van Owen nu precies werkt.

Merchandise koop je bij:

Stoffelen

Een belangrijk deel van het boek draait om stoffelen: het vermogen van hoeders om even een stoffelijke vorm aan te nemen. Zeven tellen per dag, om precies te zijn. Dat is niet veel inderdaad – en er zijn hoeders die het liefst weer permanent kunnen stoffelen. Goede hoeders, maar ook slechteriken, zoals de lijzige Laurent en Douwes oude makker, leider van motorbende “De Ruwe Gaste”, Ringo. Die twee hebben het plan om permanent te stoffelen. En wel in het lichaam van Douwe! Antje en Owen zijn de enigen die daar van afweten, niemand anders wil hen geloven. Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat Douwes lichaam niet wordt overgenomen door Laurent?


Ga direct naar Owen en de dingen die niemand zag op BOL.com.

Recensie over Owen en de dingen die niemand zag

Owen en de dingen die niemand zag zet de deuren open naar een nieuwe wereld, een wereld waarin veel te ontdekken en de bedenken valt: dat van spoken, geesten en hoeders! De doorzichtige mensen zijn overal om ons heen en Owen slaat de brug tussen beide werelden. Er zijn heel wat bijzondere vondsten in dit boek, en hoewel het iets minder absurdistisch is dan de Dickie en Giga, belooft het een fantastische reeks te worden voor jonge lezers. Spannend, grappig en vol fantastische twists.

Score: 8


Informatie

Titel: Owen en de dingen die niemand zag
Auteur:
Illustrator: Oirik
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 302
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789048864676
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.