logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Oscar Cook 3- Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen, Vera van Renterghem

Oscar Cook is maar een raar kereltje. Hij woont samen met zijn vader in een bejaardentehuis! Op zich wel logisch, aangezien zijn vader de leiding geeft aan het tehuis, maar Oscar heeft er wel serieus aan moeten wennen. Toch heeft hij langzamerhand de oude mensen omarmd en opgenomen in zijn hart – en andersom. Hij heeft inmiddels een trouwe groep vrienden om zich heen verzameld, een groepje mensen met wie hij bijzondere avonturen beleeft. Samen met zijn vriendin Stiene gaat hij regelmatig op pad om de wereld te veranderen. Hoe dat zo kan? Karel, één van de oude-vandagen, heeft een fetisj, een magisch voorwerp dat je door de tijd kan laten reizen. Daarmee hebben ze in Oscar Cook – Buitengewone Gebeurtenissen en Oscar Cook – Zonderlinge gebeurtenissen al heel wat beleefd!

Dit is boek 3 uit de serie over Oscar Cook.

China

Als je de eerste twee boeken hebt gelezen, weet je dat Oscars moeder is verdwenen. Ze was journalist en bezig met een artikel over kinderarbeid in China, en dan met name over de verdwijning van Chinese meisjes. Schandelijk en mysterieus, maar vooral heel erg. Voor ze alles bekend heeft kunnen maken is ze gewoon verdwenen! Langzaam maar zeker heeft Oscar zich al een paar dingetjes van die bewuste dag weten te herinneren, maar nog niet alle puzzelstukjes passen in elkaar. Toch komt de situatie heel dichtbij, wanneer een nichtje van één van de bewoners plots verdwijnt. Het zou iets te maken hebben met de vloek van een oude kerkklok, waar een meisje zich in heeft gestort. Nu nog hoor je fluisteren dat ze haar schoentje zoekt…

Vloek ophelderen

Het is nu aan Oscar Cook en zijn vriendinnetje Stiene om af te reizen naar het oude China om die vloek op te heffen, zodat er geen meisjes meer verdwijnen. Met behulp van de fetisj reizen ze zo’n 600 jaar terug in de tijd en maken ze kennis met een oude blinde man, die vanuit Mongolië naar China is gereisd, zijn eigenwijze buurmeisje en diens vriendje, die als eunuch voor de keizer wil werken om de familie-eer te redden. Na spannende avonturen om het schoentje van de dochter van de klokkengieter te bemachtigen ontdekken ze echter dat er veel meer aan de hand is dan alleen die klok!

Conclusie over Oscar Cook – Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen

Oscar Cook is een buitengewoon kereltje. Hij maakt magische avonturen mee die het daglicht niet altijd kunnen verdragen. In deze spannende boeken gaan geschiedenis, magie en mysteries hand in hand. Ook in dit boek zitten wat heel spannende scènes, die je pagina voor pagina zullen laten verslinden!

Door: CooleSuggesties
Score: Oscar Cook – Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Oscar Cook: Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen, Vera van Benterghem
Van Halewyck, 276 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789461318008. Prijs: 15.99 euro.

Ga direct naar Oscar Cook: Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.