logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Oscar Cook 2: Zonderlinge gebeurtenissen, Vera van Renterghem

In het eerste boek van Oscar Cook heb je al kunnen kennismaken met deze sympathieke jongen en weet je ook waarom hij met zijn vader in een bejaardentehuis woont. Na een lange omzwerving en het structureel omzeilen van de bejaarden heeft Oscar – op aanraden van een meisje in zijn klas, Stiene – toch contact gezocht met de inwoners van het Kraaiennest, zoals het bejaardentehuis heet. Dat zorgde voor bijzondere ontdekkingen en een geweldig avontuur – maar dat is weer een ander verhaal. In Zonderlinge Gebeurtenissen maken Oscar en Stiene, samen met de bejaarden Otto en Karel – weer een spannend avontuur mee, waarbij ze zelfs terugreizen in de tijd. Hoe dat kan? Lees snel verder!

Dit is boek 2 uit de serie over Oscar Cook.

Frankenstein

Het blijkt dat de geleerde oud-professor Otto onderdeel is van een geheim genootschap aan wetenschappers, die een groot geheim bewaren. Een geheim waarvan ze zelfs niet eens weten wat het is: een alchemistische manier om leven te creëren. In eerste instantie was de formule gemaakt om een vreemd uitziende alruinwortel (ja, een plant, inderdaad) tot leven te wekken en er een soort stinkend slaafje van de maken, maar Victor Frankenstein had de formule verbeterd en bleek in staat om mensen weer tot leven te wekken. Met wisselend succes, hij maakte zelf een afzichtelijk monster. Maar goed: een kleinzoon van een lid van het geheime Paracelsusgenootschap, Zacharius, wil het geheim bemachtigen om zo mensen flink te laten betalen om geliefden terug te laten keren van de door. Een verschrikkelijk plan, wat kostte wat kost verhinderd moet worden. Maar wat beginnen een stel bejaarden en kinderen tegen zo’n wrede maniak?

Fetisj

Gelukkig is er hoop, want Karel, die heel wat heeft afgereist, heeft ooit van een Afrikaanse medicijnman een magisch voorwerp gekregen. Een fetisj, zoals dat heet, dat soms magische dingen laat gebeuren (zoals je ook in het eerste boek hebt ontdekt). In Oscar Cook: Zonderlinge Gebeurtenissen laat het Oscar en Steien terugreizen in de tijd, naar het jaar 1816. Daar leefde Victor Frankenstein en zijn creatie. Maar zal het Oscar en Stiene lukken om de geheime formule te ontdekken en uit handen van Zacharius weten te houden? Dat wordt nog knap lastig, want Ingolstadt, het dorpje waar de twee naartoe worden gestuurd, is in rep en roer. Er zou een wreed monster zijn dat willekeurig mensen vermoord. Maar er speelt nog veel meer in het dorpje…


Recensie over Oscar Cook 2: Zonderlinge gebeurtenissen

Oscar Cook laat zien dat bejaarden nog lang niet zijn afgeschreven, hoewel het grootste deel van dit boek zich afspeelt buiten het bejaardentehuis. In het Duitse Ingolstadt beleven ze spannende avonturen met monsters, moorden en grote potten bier, met kaartspellen, open riolen en een spannend kat-en-muisspel met Zacharius, die is meegereisd door de tijd. Oscar Cook is geweldig spannend geschreven, heeft hier en daar een scheldwoord (dat je vast gewaarschuwd bent) en bekijkt het verhaal van Frankenstein op een unieke manier.

Score: 8


Informatie

Oscar Cook 2 Zonderlinge gebeurtenissen,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Halewyck, 220 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789461317407. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.