logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Oog om oog, Romer en Hock

De tijden veranderen in ieders leven. Het is bijna ondenkbaar dat je vrienden uit je jeugd zult houden tot je later in het bejaardenhuis zit. Dat merken ook de personages van het spannende boek Oog om oog. Hierin leef je mee met vier stellen. Ze kennen elkaar al meer dan 20 jaar en zijn gebouwd rondom de vrienden Sander en Lucas. Het is inmiddels een traditie geworden dat ze eenmaal per jaar naar Schiermonnikoog op vakantie gingen. Leuk, met de kinderen. Alle volwassenen in een huis, de kinderen in tentjes in de tuin. Naarmate de kinderen niet meer meegingen, werden de vakanties minder vanzelfsprekend. De groep viel een beetje uit elkaar.

Reunie

Oog om oog begint op het moment dat iemand toch nog even de hele club bij elkaar wil zien. In dit geval is het Claudia, de vrouw van Sander. Zij heeft een huis geërfd op Schiermonnikoog en besluit – for old times sake – nog een keer de hele groep bij elkaar te roepen. De tand des tijds blijkt echter een flinke schade te hebben berokkend in de vriendengroep. De vrolijke reunie die op de planning stond, valt helemaal in het water. De verhoudingen staan scheef, de mensen zijn niet meer wie ze ooit waren. En dat levert wrange en verbitterde gesprekken op… die leiden tot erger. Aan jou als lezer de vraag: wat is er gebeurd? Wie heeft er zijn beste vriend(en) verraden?

Bonte verzameling

Oog om oog is een bonte verzameling aan hoofdpersonen. Naast en Claudia zijn er ook Lucas en Alexandra, Ruud en Evelien en Tamara met Pim. Een aantal kinderen is ook mee naar het eiland, waaronder Troy, het zoontje van Lucas en de veel jongere Alexandra. Oh ja, per ongeluk is ook Monique op het eiland, de ex-vrouw van Lucas. Ruud is restauranteigenaar waarbij hij het pand huurt van Claudia, Evelien is ernstig ziek geweest. Ruuds bedrijf staat op instorten. In die gespannen situatie komt een lang bewaard geheim naar boven, waarbij het slachtoffer zint op wraak…

Ga direct naar Oog om oog op BOL.com.


Recensie over Oog om oog

Nederlandse thrillers zijn er steeds meer, maar helaas niet altijd van even hoge kwaliteit. Ik zou deze betitelen als een ‘gemiddelde thriller’. Het perspectief in het verhaal wisselt bijzonder vaak van personage, wat het verhaal rommelig maakt. Ook krijgen de karakters weinig diepgang, wat ik persoonlijk jammer vind. Toch leest het boek makkelijk weg en heeft het een paar verrassende elementen, verstopt tussen de ietwat voorspelbare wendingen.

Score: 6Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Oog om oog,
Illustrator: nvt
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, 320 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789400510005 . Prijs: 20.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.