logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Oog om oog, M.J. Arlidge

Oog om oog werkt vanuit een bijzonder concept: zoals M.J. Arlidge in de inleiding omschrijft vertelt het boek over een fictieve gebeurtenis. Want wat zou er gebeuren als de geheime identiteiten van ex-criminelen bekend zouden worden? Sommige daden zijn zo erg, dat de slachtoffers waarschijnlijk wraak zouden willen nemen.

Beschermde identiteiten

In Oog om Oog gebeurt precies dat: criminelen hebben hun straf uitgezeten en kregen een nieuwe identiteit om een nieuwe start te kunnen maken, los van hun gruwelijke daden uit het verleden. Dan krijgen de nabestaanden ineens een anoniem tekstbericht met de nieuwe naam en het adres van de betreffende dader. Wat zou jij dan doen? Het is een complex moreel dilemma dat centraal staat in deze thriller.

Verschillende punten

Oog om oog neemt je mee naar alle hoeken van het verhaal. Je leest over criminelen die hun nieuwe bestaan hebben omarmd, anderen die er nog mee worstelen en ook de reclassering die soms wat moeite heeft met het verleden van hun cliënten. Ook lees je over de nabestaanden, het politiecorps dat het lek probeert op te sporen en nog veel meer. Daarbij wordt je in ieder hoofdstuk naar een ander personage geslingerd om diens kant van het verhaal te bekijken. In een rap tempo krijg je zo te maken met een aanzienlijke lijst namen! Dat is soms een tikje verwarrend en overweldigend, waardoor je het boek niet zo makkelijk even een paar dagen kunt wegleggen.


Ga direct naar Oog om oog op BOL.com.

Recensie over Oog om oog

CooleSuggesties topper

Oog om oog is een behoorlijk dik boek, maar gezien het aantal personages en het tempo van het verhaal zul je merken dat je er letterlijk doorheen vliegt. Dit is echt zo’n klassieke pageturner! Het is bloedspannend en je weet eigenlijk niet zozeer met wie je moet meeleven en wie je moet verwachten. Zijn de voormalige daders nu het slachtoffer, of is het eigenlijk wel gerechtigheid? Een duivels dilemma, want je krijgt in dit boek letterlijk beide kanten van het verhaal te horen – ook de kant die je eigenlijk niet wil weten!

Score: 9


Informatie

Titel: Oog om oog
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 592
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022599594
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.