logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ontdek de wereld in 22 kaarten

De wereld is zo ontzettend groot. Zelfs met alle moderne digitale middelen blijft het een flinke steen die je kunt ontdekken en verkennen. Dat krijg je van zijn levenslange dagen niet voor elkaar, neem dat maar van mij aan! Zeker niet als je dieper op bepaalde onderwerpen wil ingaan. In het boek Ontdek de wereld in 22 kaarten kom je alvast een belangrijk en groot deel van de wereld te weten. De grote lijnen, weliswaar, maar toch.

Bijzondere statistieken

Wat Ontdek de wereld in 22 kaarten zo bijzonder maakt, is de verzameling gegevens. IN dit boek lees je nu eens niet hoe veel verschillende soorten zoogdieren of vogels er leven, hoe veel procent van het oppervlak bedekt is met bos of water. Nee, in deze grote atlas lees je juist hoe rijk en arm zijn verdeeld, hoe we bidden en wat we eten. Wie de baas is van de wereld, hoe we dansen en van elkaar houden. Bijzonder lastige dingen om al te verwoorden of te meten, laat staan om ze in kaart te brengen. Toch is het de makers van deze atlas goed gelukt.

Duidelijk vormgegeven

Het is duidelijk dat de gegevens die in deze atlas staan vermeld, niet zo maar zonder tekst en uitleg getoond kan worden. Geen nood, dat gebeurt ook niet. Iedere wereldkaart is 1 pagina groot, en wordt vergezeld van nog een andere pagina, waarop tekst en uitleg wordt gegeven. Zo worden de gebruikte symbolen uitgelegd, statistieken toegelicht en speciale gevallen benadrukt. Er wordt soms zelfs gebruik gemaakt van een vergrootglas, om een bepaald deel van de aarde nog wat extra aandacht te schenken!

Ga direct naar Ontdek de wereld in 22 kaarten op BOL.com.


Recensie over Ontdek de wereld in 22 kaarten

Ontdek de wereld in 22 kaarten is absoluut een indrukwekkende atlas, die de maatschappelijke verschillen soms wel heel pijnlijk duidelijk maakt (op een lichte, subtiele manier, overigens. De illustraties maken het een stuk minder zwaarmoedig). De tekst, oorspronkelijk geschreven in het Frans, is wel wat stijf en nauw vertaald. Dat maakt de toelichting lang niet altijd even toegankelijk en prettig leesbaar.

Score: 7


Informatie

Ontdek de wereld in 22 kaarten,
Illustrator: Laure Flavigny en Jessie Magana
Uitgever: Fontaine uitgevers, 56 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789059568242. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.