logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Onderschat Nederland, Diederik Samuel

Nederland wordt fors onderschat door ons Nederlanders. Het is niet voor niets dat we massaal naar het buitenland trekken als het vakantietijd is. Zonde! Want ook in Nederland zijn genoeg leuke en interessante dingen te doen, zien en beleven. Diederik Samuel heeft er 80 van opgeschreven in het boekje Onderschat Nederland.

Interessant door het hele land

80 interessante plekjes in Nederland, dan kun je niet in één regio blijven. Nou ja – dat kan makkelijk, maar om het boekje interessant te maken voor álle Nederlanders moet je de onderschatte Nederlandse plekjes wel netjes over het hele land verspreiden. En dat kan ook makkelijk, want van Ezinge tot Heijplaat en van Lottum tot Paal vind je interessante locaties om te bezoeken en te bezichtigen.

Gevarieerde collectie

De plekjes van Diederik in Onderschat Nederland zijn heel divers, en dat maakt het boekje aan de ene kant aantrekkelijk voor iedereen, maar ook minder aantrekkelijk voor als je een heel duidelijk interessegebied hebt. Toch zal het boekje je ogen openen voor plekken die simpelweg een wat stoffig imago hebben. Ik bedoel: hoe veel mensen worden er al warm als je zegt: Kom, we gaan naar Almere? Wat dat betreft is het de schrijver goed gelukt om de pareltjes onder het stof van hun imago vandaan te toveren. Denk hierbij aan steden of dorpen, maar ook aan een minder bekend natuurgebied, een enerverende fietstocht, een fraai gelegen kasteel of een onverwacht goed restaurant. Een gids vol met plekken die elke Nederlander zou moeten kennen.


Recensie over Onderschat Nederland

In dit boekje vind je 80 plaatsen die iets unieks te bieden hebben. Of beter gezegd: in dit boekje staan de unieke elementen van 80 verschillende dorpen, steden en gebieden. Want iedere plaats heeft zijn unieke kenmerken. Je moet er alleen even naar leren kijken! Een bijzonder boekje dat deuren opent naar nieuwe plaatsen.

Score: 7


Ga direct naar Onderschat Nederland op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Onderschat Nederland,
Illustrator: Suzanne Nuis
Uitgever: Dominicus, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789025764821. Prijs: 10 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.