logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Onder de gordel, verhalen van de mannendokter Guy T’Sjoen

Als het gaat om gezondheidsproblemen, dan zijn mannen in de regel echt binnenvetters. Ze praten er liever niet over, tot het echt te laat is. Misschien is dat ook wel de reden dat wanneer mannen ziek zijn, ze ook echt ziek en vooral heel zielig zijn. Misschien hé, zeker weten doe ik het niet. Maar als het om ‘daar onder’ gaat kom je echt in een gebied waar mannen het niet over willen hebben. Dat weet Guy T’Sjoen als geen ander. Hij is een Mannendokter en schrijft in Onder de Gordel een aantal van zijn anekdotes en vooral tips en adviezen op.

Alle aspecten van het zaakje

Je kent prof. Dr. Guy T’Sjoen wellicht van het programma De TV dokter. Daarnaast is hij diensthoofd Endocrinologie in het UZ Gent. Hij heeft jarenlange ervaring met alles waar mannen problemen van kunnen krijgen. En die bespreekt hij zonder blikken of blozen. Testosteron, sperma, seks, ontstekingen, besnijden, de vaakst voorkomende klachten bespreekt hij open en bloot. En op een leuke, nuchtere manier, dat is misschien nog wel het belangrijkst. Hij vertelt waar mannen last van kunnen hebben, hoe dat komt en wat je er aan kunt doen. Dat kan soms wat geruststellend zijn, soms reden om toch even naar de dokter te gaan.

Vernieuwend met een duidelijke mening

Het voordeel van deze dokter is wel dat hij helemaal bij de tijd is van de laatste technieken en medische onderzoeken, zodat hij adviezen kan geven die ook echt werken en praktisch zijn. Daarnaast heeft hij over een flink aantal onderwerpen, zoals porno, seks en besnijden, duidelijke meningen die sommigen als progressief ervaren zullen worden. Hij weet zijn mening duidelijk onder woorden te brengen en te onderbouwen. Aan jou de vraag of je die mening deelt, accepteert of afwijst.

Conclusie over Onder de gordel

Onder de gordel gaat over de vaakst voorkomende mannenkwalen an alle leeftijden. Deze televisiedokter (die ook als gewoon arts actief is) weet op pakkende en luchtige wijze te omschrijven hoe die klachten ontstaan, waar ze vandaan komen en hoe je ze kunt voorkomen of genezen. Het prettigst is wel dat het boek op een heel luchtige en nuchtere manier is geschreven. Geen reden voor schaamrood op de kaken, geen reden om een woordenboek te pakken om medische termen te vertalen. Nee, dit boek is geschreven voor de normale man, die toch wil weten wat er onder de gordel afspeelt of af kan spelen.

Door: CooleSuggesties
Score: Onder de gordel krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Onder de gordel, Guy T’Sjoen
Van Halewyck, 224 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789461317711 . Prijs: 21.99 euro.

Ga direct naar Onder de gordel op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.