logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Omringd door idioten

omringd door idiotenHet boek Omringd door idioten heeft als ondertitel ‘beter communiceren met collega’s, vrienden en familie. Zijn dat dan idioten hoor ik je denken. Ja, als je jouw gedragsstijl anders is dan die van collega’s of vrienden, dan kan het zijn dat je soms denkt dat het idioten zijn. Puur omdat zij een gedragsstijl hebben die jij niet (goed) begrijpt. Het boek Omringd door idioten zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van jezelf en van de ander. Hierdoor kan je beter met de andere communiceren.

Kleuren

Thomas Erikson, de schrijver van het boek, laat je kennismaken met de verschillende groepen mensen. Op basis van gedrag zijn er vier categorieën, de rode, de gele, de groen en de blauwe. Rode personen zijn goed te herkennen, iemand die snel beslissingen neemt, soms wat gevoelloos overkomt en snel actie onderneemt en wil zien. Een geel persoon is vooral te herkennen aan zijn enthousiasme, de positiviteit en het lang van stof zijn. Wanneer je met een groen persoon te maken hebt, heeft hij vooral kenmerken zoals stabiliteit, rust en wil hij zorgen dat er een goede sfeer is. Als laatst hebben we de blauwe personen. Deze personen zijn wat langzamer in hun werk, maar wat ze doen, doen ze dan ook wel erg goed, ze houden dan ook erg van orde.

Gedrag herkennen

Tijdens het lezen van het boek zal je merken dat je al snel gedrag van je collega, vriend of familielid herkent in een van de kleuren. Vooral bij personen die gedrag hebben van maar één kleur. Door de vele voorbeelden wordt het makkelijker gemaakt om een persoon bij een kleur in te delen. Maar, het komt natuurlijk ook vaak voor dat een persoon gedrag van meerdere kleuren laat zien. Wanneer je weet welke kleur(en) jij bent en wat je collega’s zijn, dan wordt je ook duidelijk waardoor je beter met die ene collega kan op schieten (of juist niet). Vooral personen die een tegenovergestelde kleur in het schema hebben zijn een uitdagende combinatie en kan nogal eens voor onbegrip van beide zijden zorgen.

Recensie over Omringd door idioten

Het boek Omringd door idioten laat je zien hoe mensen op te delen zijn in vier categorieën op basis van gedrag. Het boek is makkelijk geschreven en is zeker geen droge kost. Door de vele voorbeelden blijft het interessant en wil je doorlezen tot de laatste bladzijde. Eenmaal het boek uit, heb je beter inzicht in waarom een collega, vriend of familielid zich gedraagt zoals hij doet.

Door: Score: Omringd door idioten krijgt 9 van de 10 punten.

Ga direct naar Omringd door idioten op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Omringd door idioten,
Harper Collins, 320 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789402701449. Prijs: 20,- euro.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.