logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Noorse goden, Neil Gaiman

Neil Gaiman is misschien niet heel bekend, maar heeft op bepaalde vlakken toch echt wel naam gemaakt. Hij is een Britse auteur van comics, fantasyromans en televisieseries. Enkele bekende boektitels van hem zijn Stardust en American Gods – die allebei werden verfilmd (nou ja – verseried is niet echt een woord, wel?). Daarnaast schreef hij ook afleveringen voor bekende tv-series als Babylon 5 en Doctor Who. In het boek Noorse Goden richt hij zich helemaal op het Noorse godenrijk – je weet wel: de wereld van Thor en Loki enzo.

Populair

Gelukkig begint zijn populariteit zich ook naar ons land uit te breiden, want de man is een geweldige verhalenverteller. Zijn verhalen zitten vol vaart en zelden zonder humor. Ditmaal heeft hij de taak op zich genomen om alle bekende en minder bekende verhalen uit de Noorse mythologie te bundelen. De meeste verhalen hebben de drie bekendste Noorse goden als hoofdpersoon, namelijk Odin (die zichzelf aan zichzelf offerde), Thor (de niet zo snuggere vechtersbaas) en Loki (de sluwe, doortrapte grapjas).

Zonder lijn

Noorse goden vertelt geen doorlopend verhaal, maar de mythen en sagen zijn zo geplaatst dat ze toch een logisch geheel vormen. Het boek begint met het ontstaan van de Negen Werelden en het eindigt met Ragnarok, de vernietiging van het godenrijk die tevens het begin van een nieuwe cyclus inluidt. Daar tussenin komen we te weten waarom de hamer van Thor zo’n korte steel heeft en waarom Loki moet vluchten uit Asgaard. Aan gebeurtenissen en situaties die eerder in het boek de revue zijn gepasseerd wordt verderop regelmatig teruggekomen. De vertelkunst van Gaiman zorgt ervoor dat de verhalen lekker weglezen en nergens oubollig aandoen. Daarnaast geeft hij de Noorse mythologie een welverdiende, nieuwe kans om net zo populair te worden als de Griekse tegenhangers.

Ga direct naar Noorse Goden op BOL.com.


Recensie over Noorse goden

CooleSuggesties topper

Ben je een beetje geïnteresseerd in mythologie? Dan is Noorse Goden een echte Must-have. Ben je geïnteresseerd in spannende actieverhalen? Idem. Of een leuk verhaal dat lekker wegleest? Kopen, dit boek. Het is een briljante bundeling van verhalen waar je echt van zult smullen. Dat het draait om de bizarre wereld van Noorse goden, dat is eigenlijk maar bijzaak: het is een old-school soapserie met intriges, spanning, bizarre wendingen, watjes, helden en wrede schurken. Genieten geblazen!

Score: 10


Informatie

Noorse goden,
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakter uitgevers, 288 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789045214450. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.