logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Nog één dag, Tim van den Berg

Voor de oudere lezers van deze recensie: Nog één dag is de tienerversie van Groundhog day. Ken je die film nog niet? Ga hem dan nu zien! Het is een briljant verhaal, over iemand die een bepaalde dag telkens opnieuw beleeft, tot er een bepaald doel is bereikt. Maar welk doel? Dat zal de tijd moeten uitwijzen. Finn zit in dit boek ook in zo’n wervelwind van herhaling.

Telkens weer

Er gebeurt nogal wat op de herhaaldag van Finn. Nog één dag die voetbalfinale spelen, maar misschien heeft het ook wel eens iets te maken met de ontvoering van een belangrijke tegenspeler, of het tegenhouden van die helikopter. Of misschien zijn het wel allemaal kleine dingetjes die samenlopen? Finn kan er niet helemaal grip op krijgen, maar toch is er iets wat ervoor zorgt dat hij deze dag, 15 mei, telkens opnieuw moet meemaken. Moet hij die wedstrijd winnen? Liever doen voor iedereen? En hoe komt het dat hij telkens weer dezelfde dag meemaakt?

Herkenbaar

Nog één dag is super spannend, maar vooral de dagelijkse beslommeringen zijn zeker herkenbaar. Het is grappig om te zien hoe Finn grip krijgt op de situatie en juist die kleine ergernissen uit zijn dag weet te gebruiken voor een grappige situatie of het negeren ervan. Dat maakt dit verhaal al meteen leuk om te lezen. Pas aan het einde van het verhaal vallen alle puzzelstukjes op hun plek en weet je ook wat de bedoeling is.


Ga direct naar Nog één dag op BOL.com.

Recensie over Nog één dag

Meeleven met Finn, meer kun je niet doen op zijn herhaaldag, waar alles mis lijkt te gaan wat er mis kan gaan. Langzaam maar zeker ontdekt Finn dat hij die dag niet in zijn eentje kan redden, maar hoe kan hij zijn vrienden overtuigen om mee te helpen? Dat is onbegonnen werk. Door de dag telkens opnieuw te beleven en kleine aanpassingen te doen, kan hij de gebeurtenissen langzaam maar zeker naar zijn hand zetten en ontdekt hij wat echt belangrijk is. Het boek is vlot geschreven, heeft spanning en humor, veel voetbalscènes en een super spannende ontknoping met de ontvoerders in de hoofdrol!

Score: 8


Informatie

Titel: Nog één dag
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Condor
Aantal pagina’s: 180
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789493189447
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.