logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ninja Kid – van nerd naar ninja

Ninja Kid is het eerste deel uit een kinderboekenreeks die bijzonder spannend gaat worden. De reeks gaat over een jongen, Nelson Kramer, die zichzelf niet bepaald stoer of dapper vind. Hij is niet sterk, tamelijk onhandig en zeker niet haantje de voorste. Het is dan ook een grote verrassing voor hem wanneer hij op zijn tiende verjaardag ineens heel handig blijkt te zijn.

Ninja-skills

Zijn moeder en oma weten precies hoe dat komt. Hij is de allerlaatste Ninja! Zijn vader was namelijk een ninja en daarmee ook een echte mensenredder. Op je tiende verjaardag komen die ninja-skills ineens bovendrijven, net als bij Nelson. Helaas heeft het zijn vader trouwens niet veel goeds gebracht: die is van de aardbodem verdwenen. Toch stimuleren zijn moeder en oma Nelson om zijn nieuwe vaardigheden te trainen.

Monsterlijke ontmoeting

En die nieuwe technieken komen meteen van pas op het moment dat Nelson en zijn neef Kenny (die bij hem in huis lijkt te wonen?) op schoolexcursie gaan naar het bos. Daar staat de klas oog in oog met een gigantische spin! Eentje die verzot blijkt te zijn op insectenspray, zelfs. De reuzenspin blijkt een genetische mutatie te zijn, onder controle van een mysterieuze wetenschapper. Oma denkt te weten wie dat is, maar vertelt er niets over. Wel heeft ze het over een paarse steen, die bijzondere krachten zou hebben. Een steen die Nelson in zijn handen heeft gehad… Maar ze hebben nog geen tijd om die steen te zoeken – hun stadje wordt overspoeld door reuzenspinnen. Dat is een taak voor Ninja Kid!

Ga direct naar Ninja Kid – van nerd naar ninja op BOL.com.


Recensie over Ninja Kid

in dit eerste deel maak je kennis met de nieuwe vaardigheden van Nelson, zijn vreemde oma (die op een schoothoop woont en uitvinder is), Nelsons moeder en zijn stoere neefje Kenny, die altijd aan het eten is. Het verhaal is heel vlot geschreven, met een groot lettertype en veel vetgedrukte woorden waar accent op gelegd wordt. De tekeningen zijn heel cool: een stoere manga-stijl waarbij met vagere delen diepte in is aangebracht. Jammer dat ze zwart-wit zijn. Dit eerste deel heeft heel veel losse eindjes: dat maakt hongerig naar deel 2!

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Ninja kid – van nerd naar ninja,
Illustrator: Jeremy Ley
Uitgever: Kluitman, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020674484. Prijs: 12.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.