logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Nimmernacht, Jay Kristoff

nimmernachtNimmernacht neemt je mee naar een grimmige wereld vol magie, demonen en dreigend geweld. In deze wereld groeit Mia Corvere op – een harde wereld, waarbij Mia al op haar tiende levensjaar te maken krijgt met het verlies van haar familie. Dat verlies zal haar verdere leven bepalen, maar ook het feit dat het haar lot is om koninkrijken te vernietigen… zo komt ze op een wel heel bijzondere school terecht.

Rode Kerk

Nadat ze haar familie uit elkaar heeft zien trekken (letterlijk, ze moest van haar moeder blijven kijken toen haar vader werd opgehangen) wist Mia in Nimmernacht te ontsnappen en werd ze opgevangen door Mercurio, een man die Mia opleidde tot een moordenares. Dat was echter nog niet goed genoeg om mee te kunnen in deze wrede wereld, maar wel goed genoeg om toegelaten te worden tot de Rode Kerk, een school waar moordenaars worden opgeleid en waar mensen en demonen naast elkaar trainen… en het elkaar zo moeilijk mogelijk maken!

Wraak

Door het hele boek Nimmernacht sluimert het gevoel van wraak en represailles. Op allerlei niveaus, want iedereen koestert wel wat wrok jegens de ander. En tja, dan zit je op een school voor moordenaars niet heel erg gunstig, wel? Toch sluit Mia ook een aantal vriendschappen, waar ze wat steun aan verkrijgt. Wel ontdekt Mia dat ze een Donkerling is – een meisje dat zich kan beroepen op de schaduwen om haar heen. Een duistere gave, die haar niet bij iedereen populair maakt.

Nieuwe wereld

Wat je bij Nimmernacht goed moet beseffen, is dat je in het eerste boek terechtkomt van een nieuwe serie. En dat die nieuwe wereld zo uitgebreid is, dat het Jay zo’n 650 pagina’s kostte om dit eerste boek af te drukken. Het is dus een lijvig boek vol nieuwe termen en begrippen. Dat kost even tijd om in te komen! Positief is wel dat Jay er rustig te tijd neemt om alles uitgebreid aan je te vertellen, zodat je een gedegen beeld hebt van de situatie en de omgevingen.

Conclusie over Nimmernacht

Een spannend boek over een strijdlustige wereld en een meisje dat opgeleid wordt tot moordenaar. Dat belooft veel goeds voor de komende boeken! De karakters worden bijzonder goed uitgediept, evenals de omgevingen – voor mij had dat laatste wel een slag minder gemogen. Ook de vele voetnoten vond ik niet prettig. Vaak moet je ze wel lezen om verder te kunnen, maar het houdt ontzettend op. Het haalde de vaart uit het boek. Naarmate het boek vordert verminderen ook de voetnoten – gelukkig – en als het echt spannend wordt is het lastig om het boek weg te leggen. Mijn 7 is dan ook een aanmoediging (hoewel ik weet dat de andere delen natuurlijk al geschreven zijn)

Door:
Score: Nimmernacht krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Nimmernacht,
LS Amsterdam, 650 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789024577224. Prijs: 24.99 euro.

Ga direct naar Nimmernacht op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.