logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Niek de Groot Vakantieboek, Lincolm Peirce

Niek de Groot ken je vast wel – één van de helden in de graphic novel-wereld, zoals Het leven van een Loser of Tom Groot (geen familie van Niek, overigens). Niek de Groot heeft super leuke boeken geschreven, waarbij hij zelf zorgt voor de nodige tekeningen en illustraties – doedels, zogezegd. En het zou natuurlijk geweldig zijn als jij die ook leert maken, nietwaar? Gelukkig is er het Niek de Goor vakantieboek, met super doedels, coole strips en leuke grappen.

Creatief

In het Niek de Groot vakantieboek vind je ontzettend veel puzzels en activiteiten, helemaal in stijl van de Niek de Groot leesboeken. Lekker speels getekend, dus, met veel grappen en een heerlijk sarcastisch gevoel voor humor. Opvallend daarbij is dat je niet alleen puzzels en opdrachten te doen krijgt, zoals woordzoekers, puzzels of codebrekers, maar dat ook je creativiteit flink aan de kaak wordt gesteld. Je mag aan de slag met het bedenken van je eigen verhaal en illustraties, werken aan je eigen geheimtaal en het bedenken van talloze top-lijstjes. Een leuke manier om aan de slag te gaan, waarbij er geen ‘goed’ of ‘fout’ is. Er is alleen maar leuk en cool!

Schrijven en tekenen

Het Niek de Groot vakantieboek staat dus voor een deel in het teken van zelf schrijven en tekenen. Erg cool, want met die skills kun jij je eigen strips en boeken gaan schrijven. Koop een leeg schetsboek of dik schrift en begin je eigen dagboek. Vertel over je dagelijkse leven, je ervaringen en avonturen. Of bedenk de meest fantasievolle avonturen, die je zelf kunt aanvullen met zelfgemaakte illustraties en doedels. Dit vakantieboek helpt je in ieder geval een stukje in de goede richting.

 

Ga direct naar Niek de Groot vakantieboek op BOL.com.


Recensie over Niek de Groot Vakantieboek

Dit vakantieboek is geweldig voor als je op reis gaat, maar ook om lekker thuis te maken. Het lijkt snel ingevuld en geschreven, maar dat is zeker niet zo. Naast de verschillende puzzels, raadsels en doolhoven kun je het boek namelijk ook gebruiken om je eigen schrijf- en tekentalent verder te ontwikkelen. En daar gaat stiekem meer tijd in zitten dan je zou denken. Het boek is mooi uitgevoerd, met creatieve ideeën, leuke grappen en coole illustraties.

Score: 8


Niek de Groot vakantieboek,
Illustrator: Lincoln Peirce
Uitgeverij De Fontein, 112 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026145872. Prijs: 5.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.