logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: New York Kerstmis bakboek

De new york kerstmis bakboekKerst komt er weer aan! Een veilige stelling, want ook op 1 januari ben je al bezig met een (heel lange) aanloop naar kerstmis. Aan de andere kant: waarom zou het niet alle dagen een beetje kerst mogen zijn? Ik vind in ieder geval van wel. In het New York Kerstmis bakboek vind je in ieder geval genoeg inspiratie om het hele jaar door een beetje kerst te kunnen vieren. Een geweldig concept, vind je niet?

Koekjes en taart

Waar het bij het New York Kerstmis bakboek vooral om draait, is dat het lekker en zoet moet zijn. Je vind in dit boek vooral koekjes, taarten, cakes en nog veel meer. Wat blijkt? New York is heel wat meer dan Cheesecake. Hoewel je die ook niet moet onderschatten, natuurlijk. Nee, daarvoor in de plaats ga je in dit bakboek aan de slag met candy cane cookies, snowflakes met rure room, rugelach, gingerbread men, cheesecake cookies (gewoon omdat het kan, denk ik) en eggnog cheesecake. Genoeg om van te smullen, denk je niet?

Hartig en vullend

Maar er is natuurlijk meer dan alleen zoetigheid tijdens kerst. Je moet ook ontbijten en lunchen – hoewel je dat natuurlijk helemaal in stijl doet. Zie hier recepten voor babka met kaneel en walnoten, chocolate sticky buns, candy cane bread en challah buns – met nog veel meer daar tussenin. Al die recepten – 40 in totaal – brengen Kerst op een heel andere manier op tafel. Op een super-Amerikaanse manier, maar niet mega-Amerikaans. Meer eentje waaruit blijkt dat New York juist een smeltkroes is van culturen en landen, van smaken en stijlen. De recepten lijken dan ook uit alle hoeken van de wereld te komen, met oogstrelende foto’s en praktische alternatieven voor moeilijker verkrijgbare ingrediënten.

Conclusie over New York Kerstmis bakboek

Op zoek naar een nieuwe klassieker voor de komende kerstdagen? Het New York Kerstmis bakboek is echt een kookboek dat je in huis moet hebben. Je vind er een aantal echte klassieke recepten in, maar het gros zijn moderne bewerkingen van verschillende gerechten, omgevormd tot een populair gerecht. De stappen zijn helder en goed omschreven, de foto’s geven een briljante indruk van hoe het resultaat er uit (kan) zien.

Door:
Score: New York Kerstmis bakboek krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

New York Kerstmis bakboek,
Uitgeverij Snor, 128 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789463140379. Prijs: 19.99 euro.

Dit boek is te koop bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.