logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Monsterdokter 2: De Beestachtige Bedreiging

In het eerste boek van Monsterdokter heb je kunnen kennismaken met Appie Normaal, een heel normale jongen die stage gaat lopen in een dierenkliniek. Maar wel in een heel bijzondere! Dokter von Keuken-Trapp is namelijk geen gewone dierenarts, ze is een speciale monster dokter. En samen met haar proberen ze de monsterlijk grappige situaties zo goed mogelijk onder controle te houden. In dit tweede deel van de Monster Dokter hebben ze te maken met een beestachtige bedreiging van het schattigste soort.

QT in de aanval

Er is iets waar monsters absoluut niet tegenkunnen. Echt geen enkel monster. De een houdt niet van zilver, de ander niet van een houten staak door het hart (maar goed… wie kan daar wel tegen?) of is allergisch voor knoflook. Alle monsters zijn echter doodsbang voor QT’s: ofwel cuties, Engels voor Schattigen. Deze schijn-heiligen vormen een regelrecht gevaar voor alle monsters. Hun hersenen ontploffen, ogen ploppen uit… allemaal dingen die je liever niet hebt. Mensen smullen van QT’s, reden waarom er zo weinig monsters zijn in onze woonomgevingen.

Felle strijd

Er gebeurt echter nog veel meer. De dokterspraktijk valt onder de beestachtige bedreiging van een triffid, een enorme vleesetende plant. Dit gevaar lijkt onder controle, maar dat is nog lang niet zeker. Bovendien is er een race tegen de klok om wie de QT als eerste weet te bemachtigen: dokter von Keuken-Trapp en Appie Normaal of de strenge inspecteur Schaarmans? Hij heeft zij zijn eigen vervelende ervaring met cuties en wil ze allemaal vernietigen, ook al moet hij daarvoor kleine atoombommen inschakelen! Gelukkig heeft Appie een andere oplossing.


Ga direct naar De Monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging op BOL.com.

Recensie over De Monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging

De Monsterdokter is een super grappige serie die monsters in een nieuw (en positief) daglicht zetten. Natuurlijk zitten er sappige, soms wat bloederige details in het boek, die je even doen gruwelen, maar over het algemeen hebben deze monsters best een hoog aaibaarheidsgehalte. De woordgrappen zijn goed gevonden, hoewel ze niet allemaal lekker vertaald zijn uit het Engels (zoals de QT, die toch even uitgelegd moest worden). De tekeningen maken het boek tot een avontuur en toegankelijk voor lezers die wat minder ervaren of zelfverzekerd zijn.

Score: 8


Informatie

Titel: De Monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging
Auteur:
Illustrator: John Kelly
Uitgever: Uitgeverij Moon
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789048854714
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.