logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Monster Zoo 4: Diep in de jungle, Tjerk Noordraven

Diep in de Jungle is alweer het vierde spannende boek uit de Monster Zoo-serie, waarin de jonge Jindra ontdekt dat zijn vader beheerder was van een wel heel bijzondere dierentuin: eentje gevuld met monsters! Vanaf het moment dat zijn vader in een coma raakte, kwam de verzorging van de vreemde schepsels op de schouders van Jindra. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. De Nederlandse Monster Zoo kreeg al hulp van een centaur, maar hij raakt ook al snel bevriend met de Noorse monsterbewaarder Siggy.

Geneesmiddel

Monster Zoo 4: Diep in de jungle staat eigenlijk in het teken van de zieke vader van Jindra. Hij is namelijk gebeten door een mythische slang, waardoor zijn lichaam langzaam zwart wordt. Dat kan niet al te lang zo doorgaan natuurlijk. Gelukkig lijkt er een oplossing te zijn: een stukje van de hoorn van een eenhoorn zou iedere ziekte kunnen genezen… maar zou het krachtig genoeg zijn om ook de vergiftiging van zijn vader om te keren? Er is alleen één probleem: eenhoorns zijn ontzettend schuchtere dieren. Die laten zich niet zomaar zien!

Avontuur in India

Iedere Monster Zoo heeft zo zijn eigen monsters. Sommigen werken goed samen, maar ze doen eigenlijk los van elkaar hun ding. In de Mosnter Zoo in India is een eenhoorn zonder hoorn, maar het dier zou wel in die regio gevangen zijn. Reden dus voor Siggy en Jundra om op de reuzenarend van Siggy af te reizen naar de jungle van India, vergezeld door Jindra’s paarse draakje Vuurbal en de jonge monsterlijke hond van Siggy, de garm Loki. Daar struinen ze door de dichte jungle, zoekend naar sporen van eenhoorns. Maar ze treffen eerst een gevaarlijke kudde Manticores, die ze het hoofd moeten bieden!


Ga direct naar Monster Zoo 4: Diep in de jungle op BOL.com.

Recensie over Monster Zoo 4: Diep in de jungle

De avonturen van Jindra en Siggy worden steeds spannender, vooral ook omdat Jundra zijn weg in de monsterwereld steeds beter weet te vinden. Daarbij voelt hij zich ook steeds zekerder over wat hij kan en weet (maar nog niet zeker genoeg om toenadering te zoeken tot Siggy 😉 ). Het avontuur is wederom spannend en onderhoudend, hoewel het meenemen van Vouurbal op de rug van adelaar Freya misschien niet zo’n logische plek is. Het avontuur steekt leuk in elkaar, met sprekende illustraties van Jacqueline van Rhijn. Het is tof om telkens weer nieuwe monsters te ontrekken en de leren kennen, zeker in zo’n spannende omgeving. Bovendien ben ik na het lezen van het slot van dit boek wel érg benieuwd waar het volgende avontuur naartoe gaat!

Score: 8


Informatie

Titel: Monster Zoo 4: Diep in de jungle
Auteur:
Illustrator: Jacqueline van Rhijn
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 264
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789048857142
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.