logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Monster van Loch Ness

Onze planeet bestaat al duizenden jaren, maar we weten er nog lang niet alles over. Soms kunnen we makkelijk dingen leren en ontdekken, omdat er over is geschreven of omdat er gewoon heel duidelijke bewijzen voorhanden zijn. Soms staan zelfs de grootste wetenschappers voor een raadsel. Dan gebeuren er dingen die ze eigenlijk niet kunnen verklaren: hoe kunnen mensen duizenden jaren geleden bijvoorbeeld piramides bouwen? En hoe ontstaan graancirkels? Waarom beweren sommige mensen dat de verschrikkelijke sneeuwman of aliens bestaan? In Het Monster van Loch Ness krijg je meer dan 100 van dit soort mysteries op een rijtje!

Mysteries op een rijtje

Het boek Het Monster van Loch Ness heeft meer dan 100 mysteries verzameld en ingedeeld in verschillende categorieën, zoals Spookschepen, Wonderlijk Water, Demonen en Duivels, Kloppende Geesten en Begraven Schatten. Auteur Tom Adams neemt je vervolgens mee in dat thema door verschillende mysteries aan te stippen, verspreid over de wereld. Zo ontdek je dat sommige mysteries en raadselen geen incidenten zijn, maar dat ze op verschillende momenten en verschillende plekken zijn voorgevallen. Dan kan het geen toeval meer zijn toch?

Raadselachtig bedrog

Het is goed dat het boek ook ruimte heeft voor fake news: er zijn namelijk nog al wat grappenmakers geweest die expres hebben geschreven over mysteries en monsters. Soms zijn er zelfs foto’s van gemaakt… die achteraf helemaal niet waar blijken te zijn. Veel van die grappenmakers zijn ontmaskerd, maar misschien zijn er dus nog mysteries waar fotografisch bewijs van is, dat ook nep blijkt te zijn. Wie zal het zeggen? In het boek vind je die foto’s overigens niet terug: het is helemaal voorzien van kleurrijke, abstracte illustraties van Yas Imamura.


Ga direct naar Het monster van Loch Ness op BOL.com.

Recensie over Het monster van Loch Ness

Het is altijd leuk om te fantaseren over de raadselachtige momenten uit de geschiedenis. Wat is waar, wat voor monsters hebben er op aarde rondgelopen (en lopen er misschien nog altijd rond). Er zijn 1001 gebeurtenissen uit de geschiedenis op te lepelen die niet te verklaren zijn – waarvan er meer dan 100 zijn gebundeld in dit boek. De onderwerpen zijn vlot opgeschreven, je leest ieder hoofdstukje als een verhaal. En dat is knap, het is lastig om zo’n boek te schrijven en niet te vervallen in opsommingen en feitjes. Dat is dus gelukt, waardoor het heel fijn te lezen is. De illustraties zijn door het hele boek in eenzelfde stijl, maar soms had ik ook graag foto’s gezien.

Score: 8


Informatie

Titel: Het monster van Loch Ness
Auteur:
Illustrator: Yas Imamura
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 96
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789000390069
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.