logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Mijn eerste 18 jaar

Mijn eerste 18 jaar Geboren in 1979
i

Ben jij op zoek naar een origineel cadeau voor een volwassene? Geef een stukje geschiedenis cadeau! Mijn eerste 18 jaar is een serie van 36 boeken, van 1946 tot en met 1982. Ieder boek bevat – je raadt het al – 18 jaar aan geschiedenis, beginnend bij het jaartal van het boek zelf. Een geweldig leuk cadeau en de ultieme ’trip down memory lane’!

18 jaar aan gebeurtenissen

Wij mochten het exemplaar van 1979 ontvangen en verbaasden ons telkens over de vele feitjes. Ze zijn namelijk heel compact en efficiënt verzameld op de pagina’s, waardoor je een geweldige hoeveelheid aan informatie krijgt in de 192 pagina’s die ieder boek telt. Ieder jaar heeft zo’n tien pagina’s de ruimte… en die worden optimaal benut. Bladerend door het boek verbaasde me ik toch met grote regelmaat. Hoe mysterieus werkt ons geheugen! Toegegeven: veel van de feiten (vooral ui de eerste jaren) waren mij volkomen onbekend, maar er stonden ook veel gebeurtenissen in die ik echt op een ander jaartal had ingeschat, als ze me gevraagd werden!

Nostalgie

Het leukste aan Mijn eerste 18 jaar is echter wel dat unieke nostalgische gevoel dat je krijgt bij het zien van al die popartiesten, het hippe speelgoed en de ‘coole’ gadgets, de films en series… dat levert toch meer jeugdsentiment op dan die nieuwsfeiten en de wereldgeschiedenis die aan je wordt gepresenteerd. Vooral de producten die zo’n beetje tussen je tiende en achttiende levensjaar zijn verschenen, zullen vast een behoorlijke indruk op je hebben gemaakt… maar misschien heb je ook heel warme herinneringen aan speelgoed uit de jaren daarvoor. Ik moet wel zeggen dat de geschiedenisfeitjes uit die latere periode me meer bijstaan dan die uit de jonge jaren – maar dat is natuurlijk meer dan logisch. Voor de kinderen is zo’n boekje ook een geweldige reis door de tijd. Nu zien ze echt hoe ‘zwaar’ wij het hadden, zonder alle streamingdiensten, gameconsoles en beeldschermen om ons heen!

Voor meer informatie: https://mijneerste18jaar.nl/


Ga direct naar Mijn eerste 18 jaar op BOL.com.

Recensie over Mijn eerste 18 jaar

Eerlijk is eerlijk: Mijn Eerste 18 Jaar is geen nieuw concept, maar waar de meeste vergelijkbare concepten slechts één jaar verwerken, heb je hier je hele jeugd in handen. Iedere pagina bevat minstens 3 (maar soms wel 10!) feitjes en weetjes over een specifiek onderwerp, of dat nu gaat om landelijk nieuws, wereldpolitiek, sport, popcultuur, gadgets of speelgoed. Je hebt dus meer dan genoeg om te lezen en te kijken in dit kleurrijk geïllustreerde boek – het is een feest om door de bladeren!

Score: 8


Informatie

Titel: Mijn eerste 18 jaar
Auteur:
Uitgever: TDM Publishers
Aantal pagina’s: 182
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789492001633
Prijs: 14.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.