logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mijn Bullet Journal Crash Course


Mijn Bullet Journal Crash CourseBen jij al bezig met het maken van jouw Bullet Journal? Nee? Dan moet je daar echt mee beginnen! Met een Bullet Journal maak je namelijk een agenda die je letterlijk en figuurlijk op het lijf is geschreven. Helemaal naar wens, met alle elementen die voor jou belangrijk en/of praktisch zijn. Zoek daarbij een mooi en stevig boek, dat goed kan tegen verschillende soorten inkt. Of gebruik een potlood voor het vullen – dat kan natuurlijk ook! Maar ben je al bezig met je Bullet Journal? Geweldig! Ik ben erg benieuwd hoe jij ‘m vult. Laat je suggesties vooral achter in ons commentaar! Maar in beide gevallen is het Mijn Bullet Journal Crash Course-boek erg praktisch.

Meer ideeën

In het Mijn Bullet Journal Cash Course vind je namelijk een soort verkorte handleiding voor het maken van een Bullet Journal – teminste… zoals de makers van dit boekje het zouden doen. Sommige dingen vind ik geweldig, andere dingen laat ik liever links liggen. Zo heb ik een uitgesproken idee over wat ik praktisch vind bij het maken van een agenda: iedere maand krijgt een ‘spread’ van twee pagina’s, ik werk niet met een jaarkalender of een weekkalender. Daarnaast heb ik heel veel takenlijstjes, geordend in verschillende categorieën. Oh ja, en ik houd per jaar bij welke grote klussen ik in en rond het huis moet doen, zodat ik een beetje weet wat er nog gedaan moet worden. Dat laatste idee komt uit dit boek, op pagina 86. Ook maak ik gebruik van een Habit Tracker. Dat lijkt sneu, maar is wel een handige reminder voor van alles en nog wat. Een soort mini-beloningssysteem, dat je kunt gebruiken voor bepaalde gewoontes die je per dag of per week wil uitvoeren.

Decoratief

Een Bullet Journal leent zich natuurlijk ook erg voor creatief bezig zijn. Fans van Handlettering kunnen hun hart ophalen, met expressieve teksten, letters en citaten. Daarvoor vind je in Mijn Bullet Journal Cash Course ook tal van voorbeelden die je kunt gebruiken en/of overtrekken in jouw eigen agenda. Het heeft natuurlijk weinig zin om het wiel opnieuw uit te vinden. Zoek op Google, snuffel rond op Pinterest … en lees dit boekje vol inspiratie, suggesties en ideeën door!

Conclusie over Mijn Bullet Journal Crash Course

Bullet Journals zijn dé trend van dit moment. Hiermee maak je een combinatie tussen een agenda en een notitieboekje, netjes in thema’s en categorieën ingedeeld. Je maakt het bovendien zo bont als je zelf wilt: daarbij kun je veel bloemmotieven gebruiken, maar ook strakke lijnen en indelingen gebruiken. In dit boek is veel aandacht voor de eerste categorie, maar de suggesties en voorbeelden zijn zeker inspirerend.
Door:
Score: Mijn Bullet Journal Crash Course krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Mijn Bullet Journal Crash Course,
BBNC Uitgevers, paperback.
ISBN: 9789045322223 . Prijs: 12.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.