logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mijn Bullet Dagboek


Mijn Bullet DagboekBullet Journals – daar heb je vast wel eens van gehoord. Vooral meiden en vrouwen zijn er verzot op. Logisch, want je kunt er een heleboel creativiteit in kwijt. Dus ook bloemige details, sierlijke letters en heel veel tierelantijnen. Maar ik vind het wel bijzonder jammer. Want je kunt een bullet journal ook heel eenvoudig naar een stoer en strak ontwerp trekken. Daarbij heb je het voordeel dat je een agenda maakt (ook dagboek vind ik een beetje girly benaming) die perfect bij je past. Wil je een weekoverzicht met een takenlijstje? Een apart lijstje per week met alle avondmaaltijden, zodat je weet wat je moet koken (en uit welk kookboek)? Het kan allemaal.

Meer dan agenda

Maar een bullet journal is veel meer dan een dagboek alleen! Het is een soort logboek. Een vervanger voor al die post-itjes die op je bureau rondslingeren. Al die briefjes, kattenbelletjes en kanttekeningen in schriften en noteblocks: je kunt ze allemaal in één plek opschrijven. Je Bullet Journal is echt een boek dat je hele leven kan opslokken, van je dagelijkse beslommeringen tot de films en series die je op Netflix wil bekijken, van recepten tot taken voor in- en om het huis.

Legenda en indeling

Er zijn inmiddels tal van Bullet Journals verkrijgbaar. Sommigen zijn helemaal blanco (hey – gewoon een tekenboek dus) maar de boeken met een subtiel puntjespatroon hebben mijn voorkeur. Daarmee kun je in een mum van tijd je eigen schema ontwerpen en intekenen. Wel zo makkelijk! Let bij een bullet Journal ook op de dikte van het papier. Het moet niet te dik zijn – dat maakt je boek een stuk dikker – maar te dun is ook niet goed. Daardoor krijg je snel ‘bleed’, het vervelende fenomeen dat de inkt doordrukt naar de volgende pagina.

Informatie

Mijn bullet dagboek,
240 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789044749281. Prijs: 16.99 euro.

Ga direct naar Mijn bullet dagboek op BOL.com.


Recensie over Mijn bullet dagboek

De naam Dagboek vind ik behoorlijk meisjesachtig klinken. Jammer, want Mijn Bullet Dagboek is juist een best stoer ontwerp als het aankomt op dagboeken. Het papier is aangenaam dik, met een fijn puntjespatroon. Daarbij heb je het voordeel dat de pagina’s stuk voor stuk genummerd zijn. Dat maakt het indelen ervan wel zo makkelijk! In het einde van het boek moet je eerst een legenda bedenken met symbolen die je gebruikt, in het begin schrijf je de inhoudsopgave. Daarna is de wereld vrij voor alles wat je maar kunt bedenken. Van takenlijstjes tot wanna-haves, van je maandkalender tot het uitschrijven van het kerstmenu. Leef je uit!

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.