logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Memento Mori

Soms heb je van die momenten dat je belangrijke gegevens nodig hebt. Vaak zijn dat de vervelende momenten in het leven, zoals na het overlijden of bij een ernstige ziekte. Dan kun je het overlaten aan de achtergeblevenen om al je papieren te doorzoeken naar klantnummers en contactgegevens van de verschillende instanties, maar is het niet veel makkelijker om al die belangrijke gegevens bij elkaar te verzamelen en op te schrijven? Dat maakt het in zo’n vervelende en drukke periode weer een stukje makkelijker. Memento Mori is een invulboek voor al je belangrijke gegevens.

Alle persoonlijke gegevens bij elkaar

Laten we eerlijk zijn: Memento Mori is geen vrolijk boek. Het is eigenlijk een noodzakelijk kwaad, voor het geval er iets met je gebeurt. Zeker in deze digitale wereld kan het namelijk zomaar gebeuren dat er bepaalde rekeningen en verzekeringen over het hoofd worden gezien. Krijg jij bijvoorbeeld nog rekeningafschriften? Dikke kans dat zo’n rekening over het hoofd wordt gezien! In dit boek zet je al die gegevens bij elkaar: welke hypotheek/hypotheken je hebt (en bij welke bank, onder welk nummer, et cetera), welke verzekeringen je hebt, bij welke banken je rekeningen hebt lopen, hoe je financiële situatie erbij staat en nog veel meer zakelijke aspecten. Zelfs hoe veel huissleutels je hebt en waar je ze hebt liggen!

Persoonlijke aspecten

Er is ook meer dan genoeg aandacht voor de persoonlijke kanten van het leven. Zo vul je voor in het boek de namen van je partner, ex-partners, ouders, kinderen, kleinkinderen en belangrijke personen in. Altijd goed om die op een rijtje te hebben. Daarnaast kun je achter in het boek invullen wat voor wensen je hebt voor je uitvaart. Wil je speciale dingen of wil je sommige zaken absoluut niet hebben? Schrijf het op! Dan is daar later geen discussie over mogelijk. Ook kun je invullen of je donor wil worden, bijvoorbeeld. Allemaal laatste wensen die je kunt achterlaten aan de nabestaanden.

Ga direct naar Memento Mori op BOL.com.


Recensie over Memento Mori

Het boek steunt een beetje op twee gedachten. Aan de ene kant is het een zwaar boek, vol vragen over dingen waar je nog helemaal niet wil nadenken. Het is een zakelijke verzameling van gegevens, die je bovendien goed moet opbergen. Je moet er niet aan denken dat dit boek bij diefstal in de verkeerde handen valt! Dan hebben ze meteen letterlijk al je gegevens bij elkaar. Aan de andere kant is het ook weer vrolijk en luchtig vormgegeven. De lettertypes zijn groot en open, er is genoeg ruimte om te schrijven. De vormgeving maakt het wat luchtig. Ook de buitenkant van het boek is luchtig uitgewerkt, met een subtiel vormgegeven kaft. Die zou je gewoon in de boekenkast kunnen laten staan, mocht je dat willen.

Score: 8Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Memento Mori,
Illustrator: nvt
Uitgever: BBNC Uitgevers, 96 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789045323817. Prijs: 16.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.