logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Meisje in sneeuw, Danya Kukafka

Meisje in de sneeuwIn 2005 wordt in een klein stadje in Colorado het knapste meisje van de klas vermoord. Lucinda Hayes wordt in de sneeuw aangetroffen. Voor de omgeving is het vrij snel duidelijk dat er drie mogelijke daders kunnen zijn, en om die drie personen draait het in het boek Meisje In Sneeuw. Langzaam maar zeker ontdek je steeds meer over deze drie personen en de geheimen die ze met zich meedragen.

Wie van de drie

Het zijn nog al wat vreemde snuiters die verdacht worden van de moord op het Meisje In Sneeuw. Zo is er de zonderlinge Cameron, die regelmatig in de tuin van Lucinda was te vinden terwijl hij haar probeerde te tekenen. Deze jongen is heimelijk verliefd op haar en heeft nog al wat dwangmatige trekjes. Daarnaast is er politie-agent Russ, die bezig is geweest met het onderzoek op de moord van Lucinda. Hij heeft een lang verleden, waarin hij bedrogen is door zijn vrienden. En dan is er nog Jade, de persoon die het boek heeft geschreven. Deze schrijfster in de dop blijkt flink jaloers te zijn op het uiterlijk van Lucinda, maar heeft flinke problemen met haar eigen moeder.

Klein stadje

Zoals het hoort in een klein, Amerikaans stadje, kent iedereen elkaar wel. Deze drie personen staan dus helemaal niet op zichzelf, maar hebben flinke banden met andere personages in het boek. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken, die telkens vanuit een andere hoofdverdachte worden verteld. Voordat het hoofdstuk begint krijg je te lezen welke van de drie aan het woord is. Daardoor krijg je een heel volledig beeld van de hele situatie, omdat iedere personage ook een unieke visie heeft op het hele gebeuren. Maar slechts eentje kent natuurlijk de waarheid. Of toch niet, en was er iemand anders in het spel? Of heeft ze zelfmoord gepleegd?

Conclusie over Meisje in sneeuw

Meisje in sneeuw is een bizarre psychologische thriller waarin je langzaam maar zeker ontdekt wie er achter de moord op Lucinda zat. De drie personages uit het boek hebben een unieke schrijfstijl, wat telkens even wennen is. Het boek is toegankelijk geschreven, maar af en toe leest het wat warrig, omdat je bepaalde dingen dubbel leest, vanuit een ander perspectief. Aandacht voor psychologische stoornissen is groot in dit boek, Cameron is echt een belangrijke speler in dit boek.

Door:
Score: Meisje in sneeuw krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Meisje in sneeuw,
Hollands Diep, 320 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789048832897 . Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.