logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Magnus Chase 3: Het Schip Der Doden

Magnus Chase en de goden van Asgard 3 - Het schip der doden

Je hebt het misschien al eerder gelezen, maar ik ben helemaal weg van de boeken van Magnus Chase. In het eerste deel, Magnus Chase en het Vervloekte Zwaard was ik nog een tikje overdonderd en beduusd. Het tweede deel van Magnus Chase en de Hamer van Thor las ik in 1 teug uit en ook het derde deel, Magnus Chase en het Schip der Doden was om van te smullen! Waarom? Ik denk dat het een combinatie is van de bizarre Noorse mythologie, waar we ook dankzij de Avengers van hebben mogen proeven, en de bizarre, sarcastische humor waarmee Rick Riordan het verhaal vertelt.

Loki-jacht

In Magnus Chase 3 en het Schip Der Doden gaan onze helden met zijn allen op pad om de kwaadaardige Loki te vangen. Die is namelijk ontsnapt uit zijn ‘eeuwige gevangenis’ en zint op Ragnarok, de vernietiging van de aarde. Best wel een dingetje, en hoewel onze helden daar voor worden opgeleid als einherji, willen ze het toch liever voorkomen. Ik bedoel: de tieners hebben het prima naar hun zin in het Walhalla, zeker omdat ze nog niet zo heel erg lang dood zijn (behalve TJ dan…). En dus worden Magnus, Blitz, Hearth, Alex, Mallory, Sam, Halfbroed en TJ op pad om de wereld te redden van Loki, voor hij met zijn schip der doden, ofwel Naglfar, uitvaart vanuit de haven van Reuzen.

Reusachtige obstakels

Voor onze vrienden daar komen met hun magische knalgele boot, hebben ze nog een paar opdrachten te vervullen. Daarvoor moeten ze een mysterieuze drank stelen, verworven uit het meest geweldige schepsel dat de goden ooit hebben gemaakt, een speciale wetsteen verzamelen die alle wapens vlijmscherp kan maken en moeten ze vechten met enorme reuzen. Dit deel van het boek staat wat dat betreft iets minder in het teken van de goden (hoewel je Mallory’s moeder leert kennen) en meer in het teken van liefde – en ruzie – en reuzen. Heel veel reuzen.

Stuntelende onzekerheid

Een van de leukere elementen aan de boeken van Magnus Chase is dat het ook maar een gewone jongen is, die bij toeval in het Walhalla terecht is gekomen. Als ex-schoffie van de straat heeft hij in zijn jonge jaren al heel wat meegemaakt, maar is daardoor ook niet over het paard getild. Dat maakt hem nuchter en onzeker. Helemaal als het om meisjes en verliefdheid aankomt. Zal hij in dit deel durven zeggen dat hij een oogje heeft op Alex? Of worden ze te veel in beslag genomen door de felle ruzies tussen Mallory en Halfbroed?

Ga direct naar Magnus Chase en het Schip Der Doden op BOL.com.


Recensie over Magnus Chase: Het schip der doden

CooleSuggesties topper

Loki verslaan op een schip van teennagels, tot de rand gevuld met zombies. Ga er maar aan staan! Toch moeten Magnus en zijn vrienden het voor elkaar zien te boksen. Voor ze bij de haven zijn voor een geweldige schimpwedstrijd hebben ze echter een paar uitdagingen voor de boeg. Het is echter maar afwachten of iedereen daar heelhuids uit komt. De humor en de bizarre wendingen in het verhaal maken dit boek echt geweldig. De Noorse Goden hebben vreemde upgrades gehad en proberen bij de tijd te blijven. Appjes sturen, selfies maken… ze doen het allemaal. De een is nog gekker dan de andere. Dat maakt van dit boek een echte pageturner!

Score: 9


Informatie

Magnus Chase 3: Het Schip Der Doden,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Goor, 395 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789000345496. Prijs: 18.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.