logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Magisterium 4: Het Zilveren Masker, Cassandra Clare en Holly Black


magisterium 4 het zilveren maskerIn de magische avonturen van de tovenaarsleerling Callum Hunt gaat het er wat minder zoetzappig aan toe als in de eerste delen van bijvoorbeeld Harry Potter. Callum leeft in een wrede wereld waar iedereen nog in de ban is van De Vijand Des Doods, die zijn ziel heeft overgedragen aan… Callum. Hoewel zijn vader hem heeft proberen te behoeden voor de magische wereld, is Call er toch in beland en heeft hij kennisgemaakt met alle vormen van magie, waaronder ook de magie omtrent het element Chaos – een magiesoort die slecht weinig tovenaars kunnen beheersen. In de eerdere delen heb je gelezen over de strubbelingen die Call en zijn vrienden Tamara, Aaron en Jasper hebben meegemaakt. Nu, in Magisterium 4: Het Zilveren Masker, lijkt alles samen te komen. Maar de vraag is wie er zal zegevieren: het goed of het kwaad?

Gevangen

In het vierde deel uit de Magisterium-reeks, Het Zilveren Masker, is Callum gevangen genomen omdat hij ervan verdacht wordt de Vijand Des Doods te zijn. Hij zit in zijn afgesloten gevangenis te piekeren, tot hij ineens bevrijd wordt – met veel geweld en bombarie, overigens. Zijn vrienden zijn hem komen halen, dankzij de hulp van een lerares, Anastasia Tarquin. Maar die heeft een dubbele agenda. Zij was de moeder van de oorspronkelijke Vijand Des Doods, Constantine Madden, en wil Call dan ook kostte wat kost beschermen. Ook al is het door hem in de handen van de nieuwe slechterig te sturen, meester Joseph. Die heeft inmiddels een heel leger aan chaoten verzameld en is druk bezit om Alex te trainen in de kunsten van de chaosmagie, die hij van Aaron had gestolen.

Doden herrijzen

Call wordt dan ook flink onder druk gezet om doden tot leven te wekken. Volgens meester Joseph zou dat het verschil maken tussen acceptatie door de magische wereld… of niet. Maar erg veel medewerking krijgt Call niet bij zijn experimenten, het is dan ook een warrige periode voor iedereen. Het lastige aan Het Zilveren Masker is dat iedereen een eigen agenda naleeft, en je eigenlijk van niemand weet wat die precies is. Zelfs van Callum wordt het op kritieke momenten apart gehouden. Daarbij komt een opbloeiende liefde tussen Call en Tamara, die ook niet helemaal van de grond lijkt te komen. Het grootste deel van het verhaal draait om het tot leven wekken van de doden, met Aaron als stralende zombie-middenpunt.

Magisterium 4: Het Zilveren Masker,
Moon uitgevers, 222 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789048835515. Prijs: 17.50 euro.

Ga direct naar Magisterium 4: Het Zilveren Masker op BOL.com.

Lees ook:

Magisterium 1: De IJzerproef Magisterium 2: De Koperen Vuist Magisterium 3: De Bronzen Sleutel Magisterium 4: Het Zilveren Masker

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.